Kako su Plenković i HDZ postali glavni aduti SDP-ove kampanje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

-Dizanje plaća javnim službama je Plenkovićeva PR kampanja, boli njega briga kako žive ljudi s plaćom od 700 eura, upozorio je nedavno šef SDP-a i wannabe premijer Peđa Grbin. On i ostatak oporbe posljednjih tjedana nikako ne mogu probaviti činjenicu da plaće u Hrvatskoj rastu. U posljednjih sedam godina prosječna plaća porasla je 48 posto, a minimalna 70. Unatoč svim krizama koje su u tom razdoblju pogodile Hrvatsku, rastu primanja zaposlenih u realnom, a sada konačno ozbiljnije i u javnom sektoru.

Grbin je u svojim neutemeljenim optužbama ovoga puta otišao korak dalje, optuživši aktualnu Vladu za elitizam jer „odmah diže plaće liječnicima i sucima, ne i medicinskim sestrama i sudskim službenicima“. Veću nebulozu već dugo nije izgovorio. Ne samo zbog činjenice što je ministar zdravstva Beroš, dakle legitimni član ‘elitističke Vlade’, u posljednje vrijeme najavio više mjera koje su liječnici dočekali na nož – poput veće kontrole radnog vremena i ograničenja kod privatnika ili pak drugačijeg planiranja godišnjih odmora – istog razloga zbog kojeg su se kazneni odvjetnici naljutili na ministra Malenicu. Već i zbog toga što plaće zaista jesu rasle svima, u različitim sektorima. Nema medija u Hrvatskoj koji o tome nije izvještavao posljednjih nekoliko mjeseci.

Istina je, prvo su rasla primanja liječnicima, nakon što su se oni sami organizirali i to zatražili. Ali, povećane su i plaće medicinskom i drugom osoblju u zdravstvu, koje se organiziralo i isto zatražilo nakon liječnika. Sličan scenarij i u pravosuđu, sustavu obrazovanja… Uz iznimku pravosudnih službenika koji inzistiraju na povećanju plaće u, ruku na srce, ne baš realnim postocima, svi koji su tražili veća primanja, potpisima na ugovorima s Vladom potvrdili su da su dogovorenim zadovoljni.

Stoga zapravo i nije jasno u čije to ime u Saboru negoduje Peđa Grbin. Tko su ti radnici s plaćama od 700 eura s čijim brigama i problemima je tako dobro upoznat Grbin koji prima saborsku plaću od skoro 2500 eura? I odakle mu uopće pravo na moraliziranje o radničkim plaćama od 700 eura, nakon što se doznalo da je u džep spremio 90 i nešto tisuća kuna na ime naknade za odvojeni život, iako je sve to vrijeme živio s obitelji. Tih 90 i nešto tisuća kuna ‘prisvojio’ je od građana Hrvatske, dijelom i onih koji primaju plaću od samo 700 eura, koje danas tako gorljivo zastupa u Saboru. Potpuno nepozvan.

Optužujući Plenkovića i Vladu da plaće dižu samo radi samopromocije, Peđa Grbin tu navodnu samopromociju koristi za vlastiti PR i poprilično nevješto pokušava skupiti političke bodove. U nedostatku vlastitih prijedloga i rješenja za poboljšanje statusa hrvatskih građana, uključujući i onih koji rade za 700 eura, Grbin nastavlja pljuvati po Vladi i HDZ-u. Možda ne bi bilo loše da mu netko kaže da kampanja u kojoj glavni politički protukandidat postaje tvoj glavni politički adut, jednostavno mora biti osuđena na propast.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!