Predsjednik Milanović zaustavlja Reuters

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović sazvao je tiskovnu konferenciju pa zabranio dolazak novinaru koji ne piše po njegovom ukusu, a skandal je dodatno lažima začinio njegov glasnogovornik.
Nakon rusofilskih izjava Milanović je neko vrijeme tražio svoje novo dno i uspješno ga pronašao u gaženju medijskih sloboda.
Manirom komunističkog diktatora on je “zaustavio Reuters” uz prigodne uvrede medijskoj kući iz koje je, među ostalim, potekao i njegov glasnogovornik Nikola Jelić.
Milanović je nedvojbeno uskratio akreditaciju novinaru Jutarnjeg lista Krešimiru Žabecu, a bez akreditacije ne može se biti na tiskovnoj konferenciji.
Dakle, Milanović je nedvojbeno zabranio mediju dolazak na tiskovnu konferenciju za medije, a potom je njegov glasnogovornik izjavio da novinaru nije zabranjen dolazak, nego da taj novinar nije pozvan.
Glasnogovornik bi nakon te priglupe izjave trebao i sam biti svjestan da je otišao predaleko u vrijeđanju inteligencije svojih birača i da mu je vrijeme za ostavku.
Predsjednik države koji zabranjuje medijima dolazak na konferenciju za medije trebao bi se kandidirati za tu funkciju u nekoj primjerenijoj demokraciji, recimo talibanskoj.
Hrvatska demokracija, sada je to više nego očito, previše je napredna za našeg predsjednika s karakterom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!