Milanović ima novu taktiku: Ujutro klaun, navečer državnik

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik koji je još prije dva dana zabranjivao novinarima dolazak na vlastite tiskovne konferencije, sada se u dramatičnom obraćanju naciji odlučio samoproglasiti najvećim čuvarom hrvatske demokracije.

Ujutro diktator koji uz podli osmijeh gazi medijske slobode, navečer prvoborac koji goloruk juriša da sačuva tekovine demokracije i ustavnog poretka.

Ujutro predsjednik koji difamira i prezire sve institucije koje čine državu, navečer predsjednik koji se bespoštedno bori za iste te institucije.
Predsjednik koji ujutro pred uključenim mikrofonom baljezga sve što mu padne na pamet, ne birajući uvrede i psovke pretvara se navečer u predsjednika koji pristojno čita s papira smisleni niz rečenica.

Ujutro stand-up komičar, navečer Winston Churchill.

I koji je onda Milanović onaj pravi?

S toliko obrtaja na dnevnoj razini, njegova radna sposobnost u najmanju je ruku upitna.

Tijekom dvije godine mandata difamirao je i prezirao sve institucije o kojima je govorio, od vlade do slobode medija. Ponašao se na način da u odnosu na njega simpatizeri Živog zida izgledaju kao diplomati. I sad isti taj Milanović saziva tiskovne konferencije na svim nacionalnim medijima i mrtav ozbiljan nam poručuje da je upravo on najveći zaštitnik Ustava. Nakon što je poimence izvrijeđao svakog člana vlade, Milanović u udarnom terminu govori da je njegov posao briga o stabilnosti državne vlasti.

Da se zalaže za ustavne procedure.

Da poziva vladu na razgovor.

On koji je prekjučer doslovno zabranio novinaru dolazak na vlastitu tiskovnu konferenciju sada govori o političkom nasilju.
I nakon svega očekuje da ga se shvati ozbiljno.

On koji je u hrvatski politički rječnik uveo izraz „šaraj malo”, što mu je, iskreno govoreći, trenutno i najveća baština, dobro bi trebao znati da je vrijeme šaranja prošlo.

Ne možeš ujutro biti klaun, a navečer državnik.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!