Kako su se srbijanski predsjednici narugali Zoranu Milanoviću

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U državnu rezidenciju na Hvaru predsjedniku Milanoviću jučer je stigao poseban gost – predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. S obzirom da je riječ o prijatelju s kojim dijeli zanimljive stavove, primjerice poput onoga da u Srebrenici nije bilo genocida i da Putin nije tako zločest lik kakvim ga prikazuje Zapad, Milanović je Dodika zacijelo počastio kako najdražeg gosta.

Milorad Dodik bi to trebao cijeniti jer danas je na čitavoj planeti malo mjesta gdje će ga dočekati kao jučer na Hvaru. A na prste jedne ruke šef bosanskih Srba, koji zaziva komadanje BiH i mjesecima zvecka oružjem, može nabrojati državnike koji će s njim sjesti za stol. Osim Milanovića, učinit će to možda još samo Vladimir Putin, Aleksandar Lukašenko i imenjak mu Vučić.

I baš zato Dodik bi trebao biti zahvalan Zoranu Milanoviću što ga je tako lijepo ugostio. No, umjesto da cijeni čašicu razgovora i fini ručak na jednom od najljepših otoka na Jadranu, Milorad Dodik hrvatskog je predsjednika izigrao.

Nakon čašćenja na Hvaru, naime, Dodik je otputovao kod drugog dragog prijatelja, srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, s kojim je nadgledao vojnu vježbu Vojske Srbije na Pasuljanskim livadama. Vučić je pritom jedva dočekao da se pred medijima osvrne na Dodikov raniji izlet u Hrvatsku na koji se ovaj otputio helikopterom. Ne bilo kakvim, već srpskim helikopterom, naglašava Vučić, i to na neko tamo „ostrvo“ čijeg imena se nije mogao sjetiti jer se, eto „ne razume u ta ostrva“. Zanimljivo kako je čovjeku koji je svojedobno na hrvatskom teritoriju držao govore o Velikoj Srbiji odjednom ishlapjelo znanje o hrvatskoj geografiji.

Slušajući Vučića kako s podsmjehom govori o Dodikovom helikopterskom desantu na Hvar, teško se oteti dojmu da je hrvatski predsjednik još jednom nasamaren i ismijan. Dodik i Vučić su ga zaskočili i poigrali se s njim kao s nezrelim klincem i jasno mu dali do znanja gdje mu je u njihovom društvu mjesto – u magarećoj klupi. No, ne treba hrvatskog predsjednika zbog toga nimalo žaliti. Jer, kako je i sam naglašavao u više navrata – društvo si svatko bira sam.

 

 

Pogledajte video u kojem se Vučić sprda s MIlanovićem:


PODIJELI S PRIJATELJIMA!