Najveći im je uspjeh zajednička fotografija, a popularnost u slobodnom padu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dok čekamo da hrvatska javnost ispostavi račun oporbi za sazivanje izvanredne sjednice sabora, najnoviji Crobarometar najavljuje trendove. U periodu koji su politički obilježile „plinska afera” i štrajk u pravosuđu popularnost HDZ-a je rasla, a oporbe padala pa se prednost vladajućih dodatno povećala. Da javnost doista vjeruje da je Hrvatska u izvanrednoj situaciji, rezultati ankete bili bi obrnuti.

Građani očito ne honoriraju način na koji oporba želi steći njihovo povjerenje, a svodi se na uporne pokušaje da se vlast prokaže kao korumpirana i nesposobna.

Najlakše je pljuvati, no ako oporba želi preuzeti odgovornost, prvo mora pokazati da je sposobna vladati sama sobom, a to znači ujediniti se oko političkih, ali i kadrovskih pitanja. Zatomiti ega, gledati širu sliku i ponuditi kvalitetnija rješenja.

Na svakom od tih testova oporba žestoko pada.

SDP sprijeda ratuje sa Socijaldemokratima, sazad s Možemo!, na lijevoj strani s Centrom i u sredini međusobno. Mostovci ne mogu parkirati bicikl pored Domovinskog pokreta, a sve i da sve te silne svađe nekim čudom nestanu, tek bi uslijedio pravi fight zbog nepremostivih ideoloških razlika.

Usto, čelnik SDP-a i wannabe lider oporbe Peđa Grbin posebno se ističe u neisticanju. Što je ono rekao na izvanrednoj sjednici, koja je to oštra poruka zbog koje premijer i vlada više ne mogu oka sklopiti od brige? Njegove misli toliko su snažne da ih javnost zaboravi čim ih izgovori. Pobogu, postao je toliko dosadan da prijeti realna opasnost da će jednog dana samog sebe uspavati govorom.

Slobodna nedjelja vrjednija od demokracije

Kao svoju najveću zaslugu oporba je nakon izvanredne sjednice istaknula svoju zajedničku fotografiju.

I stvarno, treba im čestitati jer su se uspjeli uslikati zajedno na hodniku Sabora, a da jedni drugima nisu, kerumovskim rječnikom, iščupali gučak. Iako su zasigurno već pet minuta kasnije šaptali da onom drugom smrdi ispod pazuha.

Izvanredna sjednica pokazala je i da u oporbi još uvijek ne manjka onih koji se zbog hrvatskih građana nisu spremni odreći čak niti jedne nedjelje u godini. Kako drukčije objasniti činjenicu da čak sedam oporbenih vijećnika nije došlo glasovati. Toliko o ujedinjenosti i o izvanrednoj situaciji.

Kad se sve zbroji, za ovakvu oporbu najbolje bi bilo da se makne iz javnosti i ne radi ništa. Ovakvim načinom rada demotiviraju sve one koji žele glasovati protiv HDZ-a.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!