Umjesto da pomogne pritvorenim hrvatskim građanima, stand-up predsjednik izruguje se Grcima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Vjeran svojoj politici stand-up predsjednika, Milanović je, komentirajući jučer zatvaranje hrvatskih građana diljem grčkih zatvora, grčkim pravnicima slao puse, dogovarao razmjenu zarobljenika u Harkivu i predlagao da Hrvatska zarobi tri grčke posade.

Za hrvatskog predsjednika nijedna situacija nije dovoljno ozbiljna da se suzdrži od svojih potpuno neprimjerenih stand-up poskočica, pa tako niti ova u kojoj hrvatska mladost unatoč zabrani odlazi u Atenu i sudjeluje u ranije planiranom izazivanju nereda, u kojima pogiba jedan navijač AEK-a.

Milanović je u pravu kada kaže da je potrebno razlikovati žito od kukolja i kada apelira na sporost grčkog pravosuđa, ali već sljedeće sekunde njemu postaje dosadno i prebacuje se na poskočice.
U tom trenutku sve ono dobro što je rekao na tu temu, sva briga o hrvatskim državljanima koji su se našli u nezavidnoj situaciji jer ih se tereti za teška zlodjela i jer im prijeti dugotrajan pritvor, pada u vodu. U bitci između hrvatskih interesa i predsjednikova ega, uvijek je lako prognozirati pobjednika.

U toj utakmici nikad nema iznenađenja.

Zato i ne čudi da se roditelji hrvatskih izgrednika ne obraćaju Milanoviću za pomoć, jer znaju da im on svojim stand-up lupetanjima može samo odmoći. Ne čudi ni da se Milanović u tihoj diplomaciji ne obraća izravno grčkim institucijama, nego hrvatskim medijima, jer on već odavno kao stand-up predsjednik tamo nema nikakav utjecaj i nikakav autoritet.

Svatko tko imalo prati Milanovića zna da on nikada nije bio rješenje niti jednog problema.

On je osoba koja samo blebeće o problemima, koja relativizira probleme i koja se izruguje problemima, a onda pobjegne od njih.

Izrugivao se oružanom napadu na zgradu Vlade, unatoč ranjavanju policajca; relativizirao je agresiju na Ukrajinu, unatoč strašnim zločinima.

U nimalo izvanrednim okolnostima sazvao je izvanrednu sjednicu Sabora na kojoj se nije pojavio.

Kada je danima nakon toga zbog nevremena koje je poharalo Slavoniju situacija stvarno bila izvanredna, on je pobjegao u ljetnu rezidenciju na Hvar…

Jer što je drugo uloga stand-up majstora nego rugati se drugima, blebetati i zabavljati publiku.

Kad si već svjestan vlastitih ograničenja i nesposobnosti, onda je tako lakše.

Umjesto da kao neposredno izabrani predsjednik pomogne u rješavanju problema, on ih izruguje i zabavlja narod, nesvjestan da sve češće postaje dio problema.

Slučaj izgrednika, hrvatskih državljana u Grčkoj samo je još jedan u nizu takvih primjera.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!