Tomašević i Možemo! doslovno ne znaju pokositi ispred vlastitog praga

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zagreb se iz dana u dan sve više pretvara u urbanu džunglu, a jedan od najvećih kritičara ekipe iz Možemo!, koalicijski partner iz SDP-a Renato Petek, izjavio je u srijedu da su u Holdingu lani otpuštali jer su tvrdili da imaju višak radnika, a sada zapošljavaju jer tvrde da imaju manjak radnika.

„Samo kaj se sada rijetki u Holdingu žele zaposliti”, zaključuje Petek.

Tomašević i aktivisti zagrebačku vlast osvojili su na barikadama. Simpatije birača stekli su svojom vlastitom požrtvovnošću, spremnošću da legnu ispred bagera u borbi za pravdu i prava malog čovjeka. Zagrepčanima su nudili alternativu od korumpirane vlasti koja brine prvenstveno o sebi i trpanju u vlastite džepove, a u čitavoj kampanji najviše im je pomogla smrt glavnog konkurenta.

No, otkako su došli na vlast, Možemovci najveću muku muče upravo s Holdingom, odnosno komunalijama. Sustav odlaganja otpada, stalna puknuća cijevi, prečeste redukcije tople vode i slično, sve su to one najbanalnije obveze vlastodržaca.

Birači su očekivati da će Zagreb procvjetati, ali mislili su na ruže, a ne na ambroziju.

Tomaševićeve aktivističke vještine i ugledan urbani stav dobar je za koktel zabave i salonske razgovore o budućnosti i ekološkoj osviještenosti, ali istovremeno, posao gradonačelnika je osigurati da građanima ne smrdi otpad na cesti i da se ne ubijaju od kašljanja jer su na svakom ćošku grmovi ambrozije.

Komunalije su izrazito nezahvalan dio vladanja jer nitko ne primjećuje kada se njima dobro upravlja, a svi primjećuju kada se nešto radi loše. Ali, komunalije su osnova – tek ako znaš upravljati komunalijama, birači će ti povjerovati da možeš nešto više.

Od prvog dana vlasti Tomašević i ekipa pokazuju da im je upravljanje komunalijama bolna točka – od problema s članovima Uprave, preko štrajka radnika Čistoće i famoznog presvlačenja u smetlara, sve do sadašnjih problema sa zelenilom, aktualna gradska vlast daje jasnu poruku: Ne možemo! Oni doslovno ne znaju pokositi ispred svoga praga, a imaju ambiciju jednog dana vladati državom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!