Facebook stručnjaci upozoravaju: Plenković i Fuchs žele nas pretvoriti u zombije!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Cjelodnevna škola je čisto mučenje, roditelji koji to podržavaju samo žele skinuti vlastitu djecu s grbače.

Za djecu je bolje da što manje vremena provode u školi.

Žele nam oduzeti roditeljstvo i povećati socijalne razlike!

Oduzimaju vam djecu da bi ih oblikovali kako odgovara sistemu! To više neće biti vaša djeca.

Stvaraju djecu bez emocija, robote…

 

Ovo su sami neki od komentara s društvenih mreža, ispod jednog članka o skorom početku nove školske godine i uvođenju cjelodnevne nastave u 64 hrvatske škole. Ti komentari možda najbolje od svega ilustriraju zašto je hrvatskom obrazovanju potrebna reforma, i to pod hitno.

Dugogodišnje zanemarivanje obrazovnog sustava dovelo je do toga da danas imamo građane koji donose paušalne zaključke o svemu i svačemu, bez ikakve analize tema i problema. Hrvatska je danas puna stručnjaka koji iz fotelja, putem mobitela i društvenih mreža velikodušno prosipaju pamet. Da stvar bude gora, ti stručnjaci čak i ne dijele savjete, već je njihov pristup temama toliko ograničen da se u 90 posto slučajeva svodi na kritike. Oni, tako, primjerice, ne znaju kako bi trebala izgledati idealna momčad hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, no ono što sa sigurnošću znaju jest da je Zlatko Dalić pogriješio kod njezina sastavljanja. Baš kao što znaju da će premijer i ministri pogriješiti kod sastavljanja novog paketa mjera za ublažavanje krize i kao što znaju da je Maja Šuput pogriješila kod odabira haljine za nastup na Danima krumpira u Hercegovcu. Tako promoćurnima, nije im moglo promaknuti ni da je cjelodnevna škola zapravo projekt u službi zlog sustava koji njihovu djecu želi pretvoriti u zombije. To se vidi iz aviona pa čemu onda gubiti vrijeme na analizu nacrta projekta koji su stručnjaci iz Ministarstva znanosti i obrazovanja sastavljali mjesecima i koji je svima javno dostupan?

Da, u njemu možda zaista piše da djeca zapravo neće biti cijeli dan u školi, kao što piše i da će imati raznolike nastavne sadržaje, da neće morati ‘štrebati’ i pisati zadaće, da će imati besplatne školske obroke i puno slobodnih aktivnosti. Ondje možda piše i to da će škole imati puno bolje materijalne uvjete rada, a učitelji veće plaće. No, sve je to zapravo najobičnija propaganda u službi velike kampanje mučenja djece, razdiranja hrvatskih obitelji i pretvaranja Hrvata u robote bez emocija.

Prava je šteta što se obrazovni stupanj u pojedinima državama mjeri, primjerice, Pisa testovima na kojima hrvatski školarci godinama pokazuju rezultate ispod prosjeka. Ako pitate stručnjake s društvenih mreža, za testiranje znanja naših školaraca najsretnije rješenje nije ni državna matura na kojoj učenici također iz godine u godinu pokazuju da znaju sve manje. Sve to za pojedince nisu dovoljno jasni signali da je u hrvatskom obrazovnom sustavu pod hitno potrebno početi nešto mijenjati. Ne, za samoprozvane Facebook stručnjake pokušaj reforme samo je još jedna potvrda da nas Plenković, Fuchs i ostatak ekipe iz Vlade žele pretvoriti u zombije koji ne znaju misliti svojom glavom.

Šteta što se umjesto Pisa testova ili državne mature među narodima ne organizira drugačije testiranje, recimo u sposobnosti izmišljanja teorija zavjera i kritiziranja bez pokrića. Na takvom testiranju teško da bi itko mogao konkurirati Hrvatima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!