Zbog nabujalog ega Puljak nije svjestan opasnosti izjave da premijer ne voli Split

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Istoga dana kada je ministar Oleg Butković svečano otvarao radove na izgradnji splitske obilaznice, tamošnji gradonačelnik Ivica Puljak lupio je da premijer Andrej Plenković ne voli Split zbog HDZ-ova poraza u tom gradu te da samo iz tog razloga nije podržao održavanje Europskih sportskih igara.

Jer eto, Puljak je učinio sve da Split dobije domaćinstvo nad tom sportskom manifestacijom, ali zločesti Plenković to nije podržao zato što ne može preboljeti da HDZ nije pobijedio.

Da se Puljka pita, sigurno se i splitska obilaznica gradi ne zato da se Splićanima olakšaju prometne muke, nego zato da se zaobiđe Split.

Infantilna priča o heroju Puljku i negativcima iz HDZ-a iz radionice splitskog gradonačelnika dobila je novu epizodu u kojoj premijer mrzi ne samo Puljka, nego i čitav Split, i to u tolikoj mjeri da će, ako treba, sve Splićane uzeti kao taoce samo da bi napakostio najboljem gradonačelniku na svitu.

Osim što takve tvrdnje pokazuju da se Puljak potpuno izgubio u svom egu, one imaju i dodatnu, vrlo opasnu dimenziju. Izgleda da Puljak ne razumije da je gradonačelnik drugog hrvatskog najvećeg grada i da su izjave da premijer ne voli Split najljepša glazba za uši onima koji žele stvarati tenzije između Zagreba i Splita.

Puljak se, u pokušaju da skine vlastitu odgovornost u tome što Split neće biti domaćin Europskih sportskih igara, poslužio klasičnim političkim potezom – nisam odgovoran ja, nego netko drugi.

Ali ovoga puta u tom je potezu otišao predaleko.

Njegova odgovornost time je veća jer je riječ o akademski obrazovanoj osobi respektabilne znanstvene karijere. Od takvog profila osobe očekuju se pozivi na zajedništvo za dobrobit svih građana, posebice onih koje zastupa, a ne dječja svađa i crno-bijela retorika koja se vrlo lako može oteti kontroli.

Kad prekosutra netko na rivi razbije vjetrobransko staklo automobila sa zagrebačkim registracijama, možda će to biti zato što je neki navijač pomislio da je baš taj Zagrepčanin kriv što on 2027. godine neće moći gledati Europske sportske igre u svom rodnom gradu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!