Oporba više ni ne dolazi u sabor čak ni kada želi smijeniti ministra

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Učestali bezuspješni pokušaji opoziva ministara aktualne vlade od strane oporbe toliko su već postali bespredmetni da se novinari doista moraju potruditi izvući iz njih nešto iole zanimljivo. Podsjetimo, oporba je u svojem najgorem pokušaju do sada išla na smjenu ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana koji je u imovinsku karticu zaboravio upisati višemilijunske dividende koje je primao kao suvlasnik udjela u poduzeću u obiteljskom vlasništvu.

Premijer Plenković i u ovom slučaju bio je jasan – ako se pokaže da Grlić Radman pogrešno ispunio imovinsku karticu, platit će odgovarajuću kaznu i to je to.

Nije tu bilo niti zataškivanja, a kamoli mita i korupcije, kako je to bezuspješno pokušala prikazati oporba.

Problem koji oporba što nije shvatila, a vidljiv je iz aviona, jest to što im se pokušaji opoziva ministra ama baš svaki puta vrate poput bumeranga pri svakom glasovanju.

Naime, iz opoziva u opoziv sve je manje oporbenjaka spremnih da se na glasovanju pojavi u sabornici i makar na pola sata zagrije fotelje.

Da ponovimo – da se ministra sruši, potrebno je 76 ruku. Ovoga puta oporba je prikupila točno 48 ruku, dok se čak 26 oporbenih vijećnika nije udostojilo doći, pa ako nizbogčeg drugog, onda da barem pokažu solidarnost, ali i da poruče građanima koji su ih birali da ipak dolaze na posao koji im plaćaju.
Na jednom od prethodnih izglasavanja opoziva, u sabornici je sjedilo 50-ak oporbenjaka, na izglasavanju opoziva prije toga malo više od 50… I što se više vraćamo u povijest, to ih je više grijalo fotelju barem u tom trenutku.

Trend je savršeno jasan – kada oporba sljedeći puta bude tražila opoziv nekog ministra, recimo ministrice turizma jer je bilo previše kišnih dana u kolovozu, u sabornici će biti 40 oporbenjaka. A onda, kada krene sezona gripe pa nadrlja ministar zdravlja, bit će ih 30.

Jedino je pitanje do kojega broja treba doći oporba da odustane od tih jalovih pokušaja i prestane zauzimati medijski prostor i trošiti naše vrijeme inicijativama koje im se redovito obijaju o glavu.

Foto:(FAH, KN)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!