Zbog očuvanja demokracije i zaštite društvene imovine oporbenim zastupnicima treba dati zvečku

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Manirom dobrog gospodara saborska služba snimila je delikvente koji su jučer oštetili imovinu u sabornici i sada će im za to ispostaviti račun. Kada 16 saborskih zastupnika koji su svojim lupanjem oštetili klupe dobiju račune, imat će priliku pokazati i sebi i drugima jesu li obični huligani koji uništavaju društvenu imovinu ili su spremni platiti cijenu demokracije.

Ne plate li, bit će ih teško razlikovati od nezrelih učenika koji lijepe žvakaće gume ispod klupe, a kada im škola ispostavi račun prave se blesavi i roditeljima lažu da ih nisu oni lijepili nego netko drugi.

Plate li, poslat će poruku da prihvaćaju vlastitu odgovornost, ali i da rade na štetu vlastitih džepova. Saborska služba trebala bi im za ubuduće postaviti neku podlogu, onakvu kakva se stavlja na dječjim igralištima. Podlogu koja amortizira udarce i sprječava da mališani ozlijede svoje guze kad padnu s tobogana.

A mogli bismo i spojiti demokraciju i čuvanje društvene imovinu tako da saborskim zastupnicima uz palicu za repliku i ispravak pogrešnog navoda dodamo i zvečku.

Kada premijer počne pričati, oni mogu početi zveckati zvečkom. Na taj način građani bi ujedno imali jasniju sliku o tome tko ih zastupa u Hrvatskom saboru, a i ne bi bilo potrebe za silnim procedurama procjene štete, izdavanjem računa, naplatom i stolarskim radovima. I naravno, zveckanje zvečkom bilo bi puno civiliziranije i hrvatski građani ne bi morali gledati scene koje su više priličile Odiseji u svemiru nego prijenosu sjednice Hrvatskog sabora. (Foto: KN, FAH)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!