Nema toga što Mostovci neće podržati, sve dok je u službi njihovog najvažnijeg cilja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kako se bliže parlamentarni izbori, Most je sve agilniji u podršci prosvjednicima, bundžijama i protivnicima sistema, ne birajući pritom način i sredstva. I kad je riječ o problemima u koje nisu najbolje upućeni, i kad nemaju rješenja za iste, Grmoja i ekipa podržat će svakoga tko galami protiv države, Vlade i HDZ-a.
Nakon prošlotjedne skandalozne Buljeve ideje o ustrojavanju države u državi i postrojavanju migranata uz pomoć naoružanih građanskih straža, Mostovci su s juga front preselili na istok zemlje, gdje su odlučili podržati tzv. Stožer za obranu slavonskog sela. Nikola Grmoja jučer je sa stranačke konferencije za novinare ponovno opleo po Vladi i Ministarstvu poljoprivrede koji se, eto, ne znaju nositi s afričkom svinjskom kugom, zbog čega vode u propast hrvatske seljake. Grmoja i Most bi, da su na vlasti, nema sumnje, bolje upravljali ovom kriznom situacijom. Samo, Grmoja je jučer zaboravio pojasniti kako. Novinari i javnost tako nisu imali priliku čuti što bi Most napravio drugačije od aktualne Vlade da je kojim slučajem sam Vlada. Kako bi reagirali na pojavu bolesti za koju nema lijeka i koja se širi velikom brzinom? Bi li onda u narodu ‘podgrijavali’ teorije zavjere prema kojima su svi, i ministrica poljoprivrede, i premijer, i inspektori, i veterinari i znanstvenici u službi moćnika sa Zapada koji žele uništiti hrvatsku poljoprivredu, kako bi na naših, ni četiri milijuna pleća, zaradili silne pare.
Nikola Grmoja nije jučer objasnio kako bi se Most borio protiv afričke svinjske kuge jer Most za taj problem rješenje – nema. Baš kao što nema rješenje niti za bilo koji drugi problem u Hrvatskoj. Most je stranka u kojoj se puno viče i proziva te koja savršeno ilustrira onu staru hrvatsku poslovicu o pčeli koja ‘puno zuji, a malo meda daje’.
Ono što se mora priznati Mostovcima jest to da su se u ovih nekoliko godina, koliko se motaju po nacionalnoj političkoj sceni, izvještili u pripremi interpelacija i opoziva ministara, pisanju dopisa Ustavnom i drugim sudovima, širenju panike, teorija zavjera i sličnim aktivnostima. A sve s jednim ciljem – da s vlasti maknu HDZ-a koji im je 2017. godine zahvalio na suradnji i izbacio ih zajedničke Vlade. Most neće prezati ni pred čim da se osveti za tu sramotnu košaricu. Predanost tome cilju možda najbolje ilustrira poruka s jučerašnje konferencije za medije prema kojoj će ‘Most podržati sve što dogovori Stožer za obranu slavonskog sela’. Dakle, Grmoju i njegove stranačke kolege uopće ne zanima što će to konkretno dogovarati Stožer. Njihova podrška je neupitna, sve dok je to ‘nešto’ upereno protiv omražene ekipe u Banskim dvorima. Ma koliko ‘nešto’ bilo apstraktno. Jer, takva je, na kraju, i kompletna politika Mosta.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!