Uskok provjerava je li mladi SDP-ov lav samo pravno ili i kriminalno nesposoban

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zakoračimo na trenutak u svijet mašte i zamislimo da su optužbe SDP-a točne. Da je Uskok u HDZ-ovim rukama i da je premijer osobno nahuškao državne tužitelje da progone makarskog gradonačelnika Zorana Paunovića.

Ako je, dakle, Uskok tek lutka čije konce povlači predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, onda je logično i da će Uskok nasrnuti na onoga koga se ta stranka i taj premijer najviše boje.

To svakako nije Peđa Grbin i njegova štrik oko vrata kampanja. Nije to ni prodavačica petardi Sandra Benčić, a svakako to nije ni metkovski istražitelj amater Nikola Grmoja.

Andrej Plenković i HDZ, sada su to zorno pokazali, ustvari noćima bdiju zbog izvjesnog Zorana Paunovića, mladog lava SDP-a za kojega sve do jučer nitko izvan Makarske nikad nije čuo.

Njega, tog izvjesnog Paunovića, Uskok ustvari ne češlja zbog onoga što navode mediji. Zbog sumnji na malverzacije u WTA turniru, spornoj nadstrešnici na tržnici, popločavanju javnih površina i raznoraznim mutnim zapošljavanjima.

Sve je to dimna zavjesa, pokušaj da se budućem hrvatskom premijeru iz redova SDP-a bace panjevi pod kotače.

Ali, ako je ta SDP-ova teorija točna, ako je Plenković direktno nahuškao Uskok na lava Paunovića, ne bi li taj lav ipak trebao imati iza sebe neke opipljive rezultate?

Makarski JPP

U kampanju je ušao obećavajući sugrađanima kino. I doista, napravio ga je. Gradskim novcem unajmio je prostor od poduzetnika. Ništa EU fondovi, ništa nova zgrada, nego javno-privatno partnerstvo na makarski način.

Nakon dvije i pol minute guglanja dolazimo i do podatka da je gradonačelnik za direktora gradskog TZ-a izabrao režisera koji veze nema s turizmom, ali je zato brat utjecajne SDP-ovke.

Budući SDP-ov premijer Paunović na to odgovara da nema veze što se direktor TZ-a nikad u životu nije bavio turizmom te da on, Paunović, uopće ne zna je li taj direktor režiser član SDP-a ili nije.

Fantastičan odgovor političkog virtuoza!

Pa onda naletimo na naslov u stilu bivši zaposlenici pobijedili grad 4 – 0.

Riječ je o otkazima za koje je mlada SDP-ova nada bila uvjerena da su zakoniti. Jer kad je došao na vlast podijelio je šaku otkaza zaposlenicima. Mediji kažu da je razlog njihova otkaza bio to što su simpatizeri HDZ-a.

Ti su otkazi, kažu svježe sudske presude, mahom bili nezakoniti i sada će Makarani zaposlenicima svoje gradske uprave platiti hrpu eura koji su mogli biti uloženi u nešto drugo, ali nisu, jer gradonačelnik očito ne poznaje proceduru davanja otkaza. A nova zapošljavanja su pod lupom Uskoka.

Iz straha da ne padnemo u depresiju, prestali smo guglati, ali i iz ovog malog isječka neke stvari su prilično jasne.

Da osoba pod povećalom Uskoka na mjesto direktora Turističke zajednice grada koji živi od turizma, bez ikakve grižnje savjesti zapošljava osobu bez trunke iskustva u turizmu. Da ista ta osoba nezakonito dijeli otkaze, a onda na ista ta radna mjesta zapošljava nove. I gubi sudske sporove, pa sad ima dva zaposlenika po jednom radnom mjestu.

Je li takva osoba prijetnja HDZ-u i aktualnoj Vladi?

Ili možda postoje neke indicije zbog kojih je Uskok baš Zoranu Paunoviću, od svih hrvatskih gradonačelnika, izuzeo dokumentaciju. Po onome što smo izguglali, u najmanju ruku Paunović je pravno nesposoban. A Uskok je tu da pokaže i je li kriminalno nesposoban.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!