Nisu u stanju dogovoriti se oko prosvjeda, ali formirali bi Vladu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Rubikon je prijeđen, ovo je sumrak demokracije, stvari više nikad neće biti iste… Nakon jučerašnjeg izbora Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika, oporbeni lideri stali su se natjecati tko će poslati dramatičniju poruku napaćenom hrvatskom narodu. Kojem će, eto, od sada biti još gore u vlastitoj zemlji koju je HDZ odlučio privatizirati. U Hrvatskoj ništa ne valja, tvrdi oporba, male su plaće i mirovine, ne funkcioniraju zdravstvo, školstvo, pravosuđe. Zbog HDZ-a, dakako. No, možda najgore od svega je, zaključili su jučer oporbenjaci, što Plenković i ekipa na vlasti guše volju građana zbog čega, kako je to sročio Davor Nađi, svjedočimo sumraku demokracije. Da ipak sve nije tako crno i da nade ima, zaključila je ipak Sandra Benčić, poručivši kako je ljudima u Hrvatskoj ukradeno sve, ali nije otpor.
Dakle, u tom silnom sumraku demokracije u režiji HDZ-a, usred neviđene prijetnje građanskim slobodama, samo dan ranije ista ta Sandra Benčić i ekipa iz Možemo spontano su odlučili prosvjedovati na Markovu trgu, pozivajući ljude na – otpor. Dramatičnom pozivu odazvalo se stotinjak ljevičarskih aktivista. Toliko o tome da hrvatski građani imaju potrebu pružati otpor imaginarnim prijetnjama oporbe.
Fijasko od prosvjeda još je jednom potvrdio nesposobnost hrvatske ljevice. Možemosima se na Markovu trgu nisu pridružili čak ni SDP-ovci s kojima bi, po nekoj logici, da dobiju izbore, trebali formirati Vladu. Nisu došli jer ih, požalio se Grbin medijima, Možemosi nisu zvali.
Da nije jadno, bilo bi smiješno. Na najveću prijetnju demokraciji od hrvatske samostalnosti, kako su oporbenjaci nazvali dramu oko imenovanja novog državnog odvjetnika, oni reagiraju spontano, nekoordinirano, egoistično i, što je za njih same najgore od svega – bezuspješno. Nisu u stanju dogovoriti se oko jednog prosvjeda. Što bi onda tek bilo da se zaista nađu u situaciji da zajedno formiraju Vladu? Pa, kad bi je nekim čudom i uspjeli formirati, kako bi ona funkcionirala?
Sudeći prema ignoriranju poziva na otpor, hrvatski građani imaju poprilično jasnu viziju o tome.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!