Veliko priznanje stand-up predsjednika: Vrijeđam druge da privučem pozornost

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u nedjeljnom intervjuu N1 televiziji u svojem klasičnom stand-up nastupu isporučio je nove salve uvreda hrvatskom političkom vrhu. Pod krinkom borca za demokraciju ponovno je žestoko iskočio izvan svojih ovlasti i tumačio zakone na samo njemu razumljiv način, ali taj uvjetno rečeno „ozbiljni dio” kod njega ionako nikada nije imao poseban značaj.

Naš stand-up predsjednik vrlo brzo izgubi koncentraciju i samokontrolu pa se praktički već nakon pozdrava posveti strastvenom ponižavanju svakoga tko mu se nađe u rečenici. Njegove misli lepršaju i umjesto relevantnog sadržaja instantno se pretvaraju u pjesničke slike sramoćenja bez nekog posebnog voznog reda.

Njegovo verbalno nasilništvo svakako pada na plodno tlo kod dijela naših sugrađana koje političari frustriraju samim svojim postojanjem.

“Pio na prazan želudac”

Ipak, Milanović se ovoga puta potrudio dati nam jedno važno objašnjenje. Rekao je da njegove uvrede ustvari nisu uvrede, nego su hiperbole kojima privlači pozornost!

Drugim riječima, kada ministra prometa Olega Butkovića prozove jazbinarom i posprdno ga titulira „stručnjakom za kamione”, predsjednik Milanović tu ne vidi vrijeđanje i omalovažavanje, nego hiperbole.

U Milanovićevu slučaju, dakle, hiperbola više nije pjesničko pretjerivanje, nego dijagnoza nemogućnosti vlastite kontrole. Kada, dakle, Milanovićev mozak ne može kontrolirati što kažu Milanovićeva usta, a to se događa gotovo svaki puta kada ih otvori, to on naziva hiperbolom.

Izgovor o hiperboli neodoljivo podsjeća na izgovore alkoholičara koji u sudskim procesima obično svjedoče da nisu skloni alkoholu, ali da su baš tog kobnog dana popili par žestokih pića na prazan želudac. To je otprilike najčešće izgovor koji se navodi u situacijama kada dolazi do obiteljskog nasilja.

Predsjednik Milanović, čini se, intervjue stalno daje na prazan želudac.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!