Lijevo-liberalna oporba ne predviđa događaje nego kaska za njima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković danas je fer i transparentno najavio sve potrebne datume za parlamentarne izbore. Ono o čemu se u javnosti špekulira već mjesecima, danas je i službeno potvrđeno – sabor će se raspustiti 22. ožujka, a parlamentarni izbori bit će potkraj travnja ili u svibnju. HDZ je otišao i korak dalje te je odmah predstavio koordinatore, ujedno i nositelje lista u svim izbornim jedinicama.

Dan nakon što se sabor raspusti, lijevo-liberalna oporba održat će prosvjede u nekoliko hrvatskih gradova sa samo jednom temom – da se održe parlamentarni izbori.

Postoji li valjan razlog, Hrvati će prosvjedovati

Hrvatski građani, kada za to postoji razlog, izaći će na ulice i prosvjedovati. Kao što su to učinili u Splitu prije nekoliko dana osupnuti ubojstvom Luke Bančića.

Jednako tako, hrvatski građani neće izaći na prosvjede ako za to nemaju motiv. Lijevo-liberalna oporba iskusila je to na vlastitoj koži prilikom organizacije prosvjeda u vlastitom aranžmanu. Iako su se iz petnih žila trudili pokazati ih uspješnima, nikoga nisu uspjeli uvjeriti.

Plenkovićevom objavom o datumu raspuštanja sabora lijevo-liberalna oporba čak je izgubila i osnovni motiv za prosvjede koji su i prije toga bili osuđeni na propast jer svatko tko se iole razumije u politiku i do sada je znao da će se parlamentarni izbori održati najkasnije u svibnju.

Glavni problem lijevo-liberalne oporbe je u tomu što kaska za događajima. Oni ne mogu predvidjeti događaje, oni se samo mogu šlepati za njima.

Slično je i s njihovim izbornim programima – oni obećavaju ono što vlast već ispunjava. Obećavaju veće mirovine u vrijeme kada mirovine rastu najviše u hrvatskoj povijesti. Obećavaju veće plaće u vrijeme kada prosječne hrvatske plaće rastu najviše u povijesti. Obećavaju otvaranje novih radnih mjesta u vrijeme kada je stopa nezaposlenosti najniža u hrvatskoj povijesti.

Upravo iz tog razloga hrvatski građani, baš kao što nemaju motiva za otići na njegove prosvjede, nemaju motiva ni glasati za njihove programe.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!