Dio medija europsku tužiteljicu Kovesi želi prometnuti u vođu oporbe, evo zašto

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U nedostatku pravih tema, dio medija u fokus kampanje za parlamentarne izbore na silu pokušava ugurati navodni sukob europske tužiteljice Laure Kovesi i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

U nedostatku bilo kakvog suvislog lidera oporbe u redovima domaćih snaga, dio medija u potrazi je posegnuo izvan granica Lijepe naše i sada se trudi tužiteljicu Kovesi prometnuti u najglasniju kritičarku Vlade RH dok autohtona, domaća oporba iz njezine sjene ponavlja svoje izlizane parole koje se istog trena zaboravljaju.

Pritomu i oporba i dio medija ne može ili ne želi čuti što doista govore navodni oponenti Plenković i Kovesi, iako je to kristalno jasno.

Ako postoje sumnje da je ukraden novac iz domaće blagajne, tada su za otkrivanje te krađe nadležne hrvatske institucije. Ako je nestao novac iz EU blagajne, tada je na EU da pronađe krivca.

Tu priča počinje i završava i u tomu se slažu i premijer Plenković i tužiteljica Kovesi, pri čemu hrvatski premijer ne želi prepustiti da se EU tužilaštvo upliće u domaće pravosuđe i nije ga strah to javno reći.

Poštenje i napredak

Hrvatska suverenost unutar EU očituje se u suverenosti institucija. Ovo nije slučaj Perković, da hrvatski premijer zarati protiv čitave Europe zbog europskog uhidbenog naloga protiv udbaša. Naravno da Plenkovićeve izjave ne predstavljaju niti zaštitu korupciji, kako to papagajski i u svakoj prilici ponavlja oporba. To je samo jasna poruka o suverenitetu, ali dio medija tu poruku jednostavno ne želi čuti.

Pa se umjesto poruke o tomu da bi DORH trebao istražiti eventualne nezakonitosti s Geodetskih fakultetom, u javnost pokušava poslati poruka da je premijer nervozan pa se to još nadgrađuje tezom da je i HDZ nervozan. Jer je, eto, svjestan da oporba dobiva izbore.

S obzirom da tužiteljica Laura Kovesi nije hrvatska državljanka i neće uskoro osnovati neku stranku generičkog imena tipa „Poštenje i napredak”, za očekivati je i da će ova nametnuta afera okopniti za dan-dva, a oporba će ponovno biti prepuštena na milost vlastitim snagama.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!