Benčić i Grbin abdicirali, a Milanović ne izlazi pred birače

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Iznenadno upetljavanje predsjednika RH Zorana Milanovića u predstojeće izbore zorno opisuje kaos i očaj koji vladaju na ljevici.

Tek što se prometnuo u vođu ljevice, predsjednik SDP-a Peđa Grbin odrekao se te titule i, baš kao na svojim plakatima, okrenuo leđa biračima. Na predstojećim izborima neće se kandidirati u Zagrebu gdje živi, nego bježi u osmu izbornu jedinicu. Onu u kojoj nije u koaliciji s IDS-om, iako su SDP i IDS u koaliciji. Umjesto predsjednika Peđe, prvi na listi za 1. izbornu listu bit će Arsen Bauk, od milja zvan Hajdukovac.

Grbina se od petka više ne može smatrati niti predsjednikom SDP-a, a kamoli budućim liderom ljevice. Iako je izgledalo da se ne treba previše truditi da se na funkciji predsjednika SDP-a nadmaši prethodnika, Grbinu je nekako pošlo za rukom dodatno sniziti kriterije. Svoju najvažniju utakmicu u karijeri uspio je izgubiti čak i prije nego što je sudac zvižduknuo početak. Rječnikom te stranke, vezao je omču oko vrata svoje političke karijere.

Abdicirala je i Sandra Benčić iz pokreta Možemo koja je svoju kandidaturu za funkciju premijera najavila još sredinom rujna prošle godine. Već pola godine Benčićka se ponosno busa u prsa kao buduća premijerka, da bi sada, mjesec dana prije izbora, odustala od kandidature. I to u korist Zorana Milanovića.

Skrivanje iza Milanovića

Za razliku od Grbina koji će pretrpjeti osobnu štetu, skrivanjem iza Milanovića Sandra Benčić ubija potencijal možemaša i tjera ih prema izbornom pragu.

Usto, Benčić smatra da bi Milanović, želi li se kandidirati za premijera, morao dati ostavku na mjestu predsjednika RH, dok Grbin uopće ne vidi ništa sporno u tomu da Milanović istovremeno bude i predsjednik države i kandidat te stranke za premijera. Dapače, Grbin misli da Milanović uopće ne mora ni izaći na izbore da bi bio kandidat te stranke za premijera.

Milanović je, sada je to jasno, bio samo zec koji čak neće ni biti kandidat na izborima. Otpočetka je to bila prevara s ciljem trenutnog motiviranja lijevog biračkog tijela.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!