Iz SDP-a i koalicije izbio demokraciju, građanima prodao tri velike laži i usput pregazio Ustav

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nije prošlo niti tjedan dana otkako se Zoran Milanović uklizao u parlamentarne izbore, a rezultati su itekako vidljivi. U petak se praktički samoproglasio kandidatom za premijera na presici SDP-a i iz te stranke, kao i svih ostalih u toj koaliciji, otjerao demokraciju.

Niti su u SDP-u glasovali, niti je SDP tu informaciju prvo podijelio s političkim partnerima, a tek onda s javnošću. Unutarstranačka demokracija, a potom i partnerski odnos s drugovima iz koalicije stradao je pod krinkom izvanredne situacije.

Zanimljivo, taj nedostatak komunikacije s velikim partnerom najviše je zasmetao Radničkoj fronti koja je napustila koaliciju. Kobasičasta koalicija tako je već trećeg dana nakon Milanovićeve provale postala jedan zalogaj kraća.

Puč iz zone komfora

Sljedeći je na red došao Ustav. I njega bi, da se pitaju SDP i partneri, s lakoćom otpuhali, ali taj su puč ipak uspjeli spriječiti ustavni suci.

Nakon što su izrijekom zabranili da predsjednik svih hrvatskih građana preko noći postane predsjednik samo određenih, zatečeni trabanti poput Ivice Puljka i Dalije Orešković prihvatili su njegov uzurpatorski narativ te i sami počeli razbijati institucije. Kako je krenulo, možda će i sami sebe početi vrijeđati, sad kad je Ustavni sud oduzeo Milanoviću tu ovlast.

Za manje od tjedan dana Milanović je hrvatskoj javnosti uspio plasirati i tri velike laži. Prva je da se neće kandidirati za premijera. Otkud mi stranka, otkud mi lista, odgovarao je novinarki praveći je budalom prije nepuna dva mjeseca.

Druga, vjerojatno i kobna laž, mu je ta da izlazi iz zone komfora. Iz zone komfora izašao bi da je dao ostavku. Ali, očito mu je vlastiti komfor puno draži od Ustava.

Treća laž je da će poštovati oduku Ustavnog suda. S obzirom da predstavnike toga tijela naziva gangsterima, jasno je da tu nema nikakvog poštovanja. On odluku Ustavnog suda poštuje zato što je mora poštivati, a ne zato što poštuje Ustavni sud.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!