Judo kampanjom Oleg Butković razmontirao nasilnika Zorana Milanovića

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ministar prometa Oleg Butković pokrenuo je judo kampanju protiv Zorana Milanovića koja će svakako obilježiti ove izbore. Podsjetimo, judo je borilačka vještina u kojoj slabiji borac koristi snagu svojeg protivnika da ga pobijedi. U ovom slučaju, ta je snaga duhovitost.

Nema nikakve dvojbe da je Milanović duhovit i da upravo zbog te duhovitosti njegovo verbalno nasilje nailazi na plodno tlo čak i kod određenog dijela birača koje bismo mogli nazvati mainstream biračima. Milanović je stand-up političar koji „spušta” drugim političarima i kojemu je teško parirati jer bi to podrazumijevalo spuštanje na njegov nivo.

No, Butković je pronašao formulu koja savršeno funkcionira.

Prvo, pronašao je dva pitanja na koja Milanović nikad neće moći odgovoriti. Predsjednik Republike Hrvatske, porazna je činjenica, boravio je u vili na Braču osobe koja je pod međunarodnim sankcijama zbog sumnjivih veza s Rusijom koja na zgražanja čitavog civiliziranog svijeta vrši agresiju nad Ukrajinom.

Predsjednik jedne europske države ne smije se družiti s osobama pod sankcijama, a ne smije ni lagati o tome. Usto, ako je istina i da je pomagao sankcioniranoj osobi da otvori račun u hrvatskoj banci, onda je vrlo vjerojatno napravio kazneno djelo.

I zato su to dva pitanja na koja Milanović neće dati odgovor, kao što uostalom nije dao ostavku kada se kandidirao za premijera pa sad zbog tog njegovog kukavičluka trpi kompletna ljevica.

Ali, u politici istina nije toliko bitna koliko je bitan dojam.

I tu sad dolazimo do te fantastične judo kampanje Olega Butkovića. On se snimio kako hrani i tješi svoju kravicu govoreći joj da ju neće uzeti ni Zoran, a ni njegov rođak.

I eto nam skromnog ministra kojeg nije sramota hraniti, tapšati i tješiti svoju kravicu, čuvati je od nasilnika koji bi joj naudili, i to samo zato što imaju moć i nemaju dovoljno savjesti da tu moć ne zlorabe. Moj je rođak bogat, kaže Zoran, pa će tužiti Olega i uzeti mu i gebis i kravicu.

Teško je nekome nakon toga ne stvoriti sliku Zorana i njegovog bogatog rođaka u nekom carskom dvorcu koji čisto iz pakosti, a sigurno ne radi istine, svoju moć iskaljuju na ubogom seljaku ili vrijednom radniku. Zoran sada huška svog bogatog rođaka koji je svoje bogatstvo već iskazao pokušajem nelegalne gradnje i krčenjem šuma, da ministru oduzme i gebis i kravicu samo zato što se ovaj drznuo reći mu istinu u lice.

Takav čovjek svakako ne zaslužuje biti u politici. Barem ne u današnjoj politici u Hrvatskoj.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!