Dok se Dalija Orešković zaklinje u rat protiv korupcije, iza leđa joj proviruje Radimir Čačić

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na predstavljanju liste koalicije Rijeke pravde za II. izbornu jedinicu u Bjelovaru jedan za drugim govorili su Dalija Orešković i Radimir Čačić. Dalija je ponovno proklela korupciju kao najveće zlo ikad i HDZ-ovu najkorumpiraniju vladu ikad, a nije zaboravila oprati ni bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka koji se, kako je kazala, hvali hrpom državnim investicija do kojih ne bi došlo da ne drži štangu HDZ-u. Pa je i to na kraju krajeva jedan oblik korupcije, kaže Dalija.

Nakon što je objasnila da se Hrvatska utapa u HDZ-ovoj korupciji, mikrofon je preuzeo Radimir Čačić.

Organizatori skupa nisu se čak niti potrudili da između antikoruptivne Dalije i manekena korupcije Ratka stave neku tampon zonu. Bez te tampon zone praktički je nemoguće biti glasač Rijeka pravde.

Taman te Dalija nabrije na pravdu, poštenje, jednakost i Hrvatsku oslobođenu od korupcije, kad odjednom iza njezinih leđa izviri bivši potpredsjednik koji je samog sebe prozvao Prvim potpredsjednikom vlade, a onda u prometnoj nesreći ubio dva mađarska građanina pa lakonski rekao da će dati ostavku samo ako bude pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu. Što je sreća, jer inače bi Milanovićeva vlada bila prva vlada na svijetu koju Prvi potpredsjednik vodi iza rešetaka. Da nije dao ostavku, Čačić bi pojmu „telefonska sjednica vlade” dao jedno potpuno novo značenje.

Glavni problem Rijeka pravde je upravo to što se zalažu za korjenite promjene, a nude stare ljude i ustvari pokušavaju uvjeriti građane da stare pse možeš naučiti novim trikovima.

Zato je i odaziv na njihove skupove nikakav. Ne dolaze čak niti oni koji su na listi, a kamoli članovi i simpatizeri. Priču koju prodaju Rijeke pravde jednostavno je nemoguće prodati i najveća sreća u svemu tome je što će u srijedu, čini se, padati velike kiše. Pa će iz koalicije zaključiti da je kriv lijeni narod i da je u Hrvatskoj demokraciju pobijedila kiša.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!