Skandal s nasilnim ‘outanjem’ potvrdio je nedosljednost i pogubljenost SDP-ove ekipe

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PR promašaji su SDP-ovu predizbornu kampanju pratili i prije nego što je službeno započela – od štrikova za umirovljenike, preko neuspjelog manevra s premijerskim kandidatom u liku Zorana Milanovića i okupljanja „posvađane koalicije”, pa sve do najnovijeg skandala s otkrivanjem imena LGBT kandidata na izbornim listama.

Ovaj posljednji stigao je kao višnja na šlag šlampave i loše osmišljene kampanje tzv. „rijeka pravde”. Sve je zakuhao Franko Dota, novinar i ključni čovjek Zagreb Pridea te kandidat na osmom mjestu liste spomenute koalicije na parlamentarnim izborima u prvoj izbornoj jedinici. Po svemu sudeći, Dota je odlučio iskoristiti društvene mreže Zagreb Pridea koje imaju popriličan broj pratitelja za besplatnu reklamu pa se ondje pohvalio kako je krenuo u lov na saborski mandat. Mnogi su mu zamjerili takvo privatiziranje udruge pa je Dota, valjda da se izvuče, krenuo na platformama Zagreb Pridea „outati” i druge LGBT političare s lista, njih 11, uključujući i one koji nikad nisu javno otkrivali svoju seksualnu orijentaciju.

Takav čin sulud je i za svaku osudu. Složili su se s tim i osudili ga svi političari – i centar, i ljevica, i desnica. Točnije, gotovo svi.

U obranu svog kandidata Franka Dote stao je jedino šef SDP-a Peđa Grbin. Javno izlaganje nečije najosobnije intime, i to bez dozvole protagonista „outanja”, Grbin je ocijenio kao „oblik borbe protiv dvoličnosti”, a ne kad pokušaj prikrivanja taktičke pogreške svog kandidata. Jer, Dotin potez upravo to jest. U pokušaju da ispravi početnu grešku, Dota je napravio niz novih i čitavu priču pretvorio u rijetko viđeni skandal koji su osudili čak i brojni deklarirani pripadnici LGBT zajednice.

No, Peđa Grbin u tome ne vidi ništa loše. Isti Peđa Grbin koji je javno osudio Milanovića kad je prije samo koji mjesec pred novinarima govorio o seksualnoj orijentaciji jednog ministra.

Danas je pak takav čin, kad iza njega stoji čovjek koji predstavlja Grbinovu koaliciju, ok. Baš kao što mu je ok i Milanović. Toliko ok da mu je prepustio ono za čim je otvoreno čeznuo više od bilo kojeg drugog političara u Hrvatskoj – premijersku kandidaturu za na nadolazećim izborima.

Najnoviji gaf s nasilnim otkrivanjem tuđe intime samo je još jedna potvrda potpune pogubljenosti i nedosljednosti ekipe koja se silom želi domoći vlasti i koja najavljuje skoro „izlijevanje rijeka pravdi”. Po onome što smo dosad vidjeli u kampanji, jedino čemu se možemo nadati od SDP-ove rijeke jest – potop.

Foto: FAH


PODIJELI S PRIJATELJIMA!