Gubitnici su nakon izbora krenuli u prisvajanje tuđih glasova: 42 mora postati više od 61!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Otkako su birališta zatvorena, a glasovi prebrojeni, u Hrvatskoj je došlo do nove podjele. Nakon što je Zoran Milanović uveo suludu podjelu na one građane koji priznaju Ustav i Ustavni sud i one koji ga ne priznaju, Peđa Grbin i ostali oporbenjaci s lijevog spektra uspjeli su ga nadmašiti i to tako što su ideologiju uspjeli ugurati čak i u aritmetiku!

Pa je tako po lijevoj aritmetici 42 više od 61, a po desnoj je 61 više od 42. U Hrvatskoj je, eto, pobijedila desna aritmetika, poručuju s ljevice, dok politički analitičari govore da to nije ništa čudno jer je takav trend i u ostatku Europe.

Povlačenje u vlastiti svijet

Sada je očito da se oporba nakon izbornog poraza povukla u vlastiti svijet u kojemu egzaktna znanost gubi od ideologije. Stoga i ne čude prijedlozi o modalitetu vlasti koji također debelo izlaze izvan okvira realnosti.

Pa tako Možemovci pozivaju Domovinski pokret da budu brana desnoj vlasti.

Sve svoje greške ljevica bi sada ispravljala preko leđa izbornih pobjednika, ne bi li s njima uspjela podijeliti slavu izgubljenih izbora.

Biraču Domovinskog pokreta kojeg možda još uvijek drži adrenalin izbora, u ovom trenutku možda i ne sjeda najbolje ideja o suradnji s HDZ-om, ali uvjeren sam da mu je ta opcija bliža od suradnje s možemašima.

Da su hrvatski birači htjeli da Hrvatska okrene prema lijevo, ne bi HDZ-ova koalicija dobila 61 mandat, a Rijeke pravde njih 42. Razlika je preočita, riječ je o gotovo 20 mandata. Pa ako je već argument da dvije trećine birača nije htjelo HDZ, onda u nastavku te rečenice mora stajati i da gotovo četiri petine birača nije htjelo zaploviti Rijekama pravda, a Možemaše je od stotinu birača htjelo samo njih sedam.

Naricanjem do kaosa

Naricanje SDP-a i prikrpaka, Možema i ostalih gubitnika, začinjeno potpuno apsurdnim prijedlozima o funkcioniranju države bez vlade, nego samo s nekakvom saborskom većinom Hrvatsku bi odvelo u potpuni kaos.

Tamo gdje je put utro Zoran Milanović, uz svesrdnu podršku ljevice, onoga dana kada je kao predsjednik Republike Hrvatske najavio da će postati kandidat SDP-a, a da prije toga nije dao ostavku.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!