U želji da se dokopa vlasti, SDP je skliznuo zajedno s Milanovićem

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Europska komisija odobrila je Hrvatskoj bespovratnih 25 milijuna eura za proširenje LNG terminala na Krku koji će nakon te investicije imati kapacitet od 6,1 milijardi kubičnih metara godišnje.

Uz pomoć europskog novca Hrvatska će dodatno učvrstiti svoj status regionalnog energetskog čvorišta, baš kako je najavljivao premijer Andrej Plenković.

Protiv LNG terminala koji je praktički dokinuo hrvatsku ovisnost o ruskom plinu snažno se borila još uvijek glavna oporbena stranka, SDP, a najviše bodova na tomu protivljenju prikupila je Mirela Ahmetović koja se spominje i kao buduća predsjednica te stranke.

Kršenje Ustava

Gotovo da i ne postoji argument koji Ahmetović nije koristila u svojoj borbi protiv ove kapitalne energetske investicije. Od toga da je trebalo izgraditi čvrsti LNG terminal umjesto plutajućeg, preko toga da će terminal uništiti turizam i da se ustvari gradi zbog Mađarske, sve do toga da se takozvanim lex LNG-om krše ustavna prava građana Rijeke, Krka i Omišlja.

Ako ćemo zbrojiti SDP-ove argumente, ispada da Europska komisija potiče Hrvatsku u kršenju Ustava kako bi omogućila plin Mađarima preko uništavanja domaćeg turizma. Naravno, treba tu dodati i naramak korupcije i time zaključiti da je u osnovi čitavog tog projekta želja da se nekome iz HDZ-a napune džepovi.

Slične stavove, ovisno o tomu na koju se nogu ustao toga jutra, zastupa i hrvatski predsjednik Zoran Milanović, koji je tijekom čitave izborne kampanje kršio Ustav predstavljajući se kao kandidat SDP-a jer nije dao ostavku na mjesto predsjednika države. Kada je Milanović potpuno nedemokratski preuzeo stranku i počeo jednu za jednom temeljito rušiti hrvatske institucije, nitko iz SDP-a nije ni zucnuo.

Bipolarni poremećaj i Majka Rusija

Hrvatska javnost već odavno ne shvaća Milanovića ozbiljno. Percipira ga kao stand-up predsjednika s bipolarnim poremećajem. On je parnim danom u tjednu radikalni ljevičar, neparnim danom radikalni desničar, preko vikenda humanitarac i svakoga dana sve više neuračunljiv.

Da sutra izjavi da je Hrvatska povijesno bila dio Rusije i da se treba vratiti Majci u zagrljaj, nitko se ne bi ni osvrnuo. Ajoj, Zoki opet lupa, bila bi reakcija.

Ali, isti taj neuračunljivi Milanović nogom otvarajući vrata upao je u SDP pravo s Pantovčaka usred kampanje, do krajnosti ponizio Grbina i SDP-ovo vodstvo, a da se nitko iz vrha stranke nije usudio niti pisnuti.

I što im je donio? Jedan mandat više u odnosu na Bernardića, ali i reputaciju stranke koja je spremna rušiti temelje ustavnog poretka ne bi li se dokopala vlasti, što će ju zauvijek obilježiti.

Foto: K.HR/FAH


PODIJELI S PRIJATELJIMA!