Dođite u Krapje i popratite Prvu riječnu regatu u Lonjskom polju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje uz Udrugu 100+ iz Jasenovca organizator je Prve riječne regate u Lonjskom polju, koja će ploviti Savom od Kratečkog do Krapja. Dio je to programa čuvene manifestacije Dan graditeljske baštine u Krapju koja će ove godine biti pod pokroviteljstvom Republike Hrvatske- Ministarstva kulture i medija.

Svake jeseni obilježavaju se Dani europske baštine, pa tako i u malom pitoresknom selu Krapje uz korito rijeke Save. Krapje je poznato po starim drvenim kućama, tamo je smještena i uprava Javne ustanove Parka prirode Lonjsko polje, a od 1995. godine u tom malom posavskom selu obilježava se Dan graditeljske baštine.

U subotu, 23. rujna, posjetitelje očekuje bogat kulturno – umjetnički, zabavni i edukativni program, i svakako ne bi trebalo propustiti Prvu riječnu regatu u Lonjskom polju čiji su inicijatori upravo mještani toga područja. Za sve posjetitelje organizatori osiguravaju besplatne gastro delicije – fiš paprikaš i lovački gulaš. Moći će se okusiti tradicionalne slastice i šarana na rašljama uz zvuke tamburice.

Posjetiteljima iz Zagreba osiguran je besplatan prijevoz autobusom za što je potrebno izvršiti rezervaciju na broj telefona 044-672-080.

-Očekujemo veliki broj sudionika na riječnoj regati. No isto tako veselimo se i svim posjetiteljima koji će samo mahnuti regati s obale i nastaviti dalje uživati u posavskim delicijama i veseloj atmosferi. Zahvaljujemo se i Ministarstvu kulture i medija koji su svojim pokroviteljstvom podržali ovu manifestaciju te nam tako dali dodatni motiv za povećanjem i obogaćivanjem kulturnog programa koja će sigurno povećati interes javnosti za dolaskom u naše Lonjsko polje – rekao je Domagoj Šejatović, ravnatelj Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje.

FOTO: PP LONJSKO POLJE

Ovaj tekst je sufinanciran od strane Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!