Bučokremšnite i praline od buče ovog su vikenda glavni hit u Ivanić Gradu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Došao je listopad, doba godine kada svi hrle u Ivanić Grad na još jednu, ove godine 19. po redu, Bučijadu. Nju su odlučili dodatno pojačati sadržajima zanimljivim posjetiteljima.

– Imamo hrpu dekoracije od buča, a neizostavni su i poznati uljari, odnosno proizvođači bučinog ulja. Imamo ove godine oko 180 izlagača, što je impresivna brojka ako se uzme u obzir da su svi oni iz bliže okolice grada – kaže Ana Gašparović, direktorica Turističke zajednice Ivanić Grada.

No, spremili su i dovoljno noviteta da svima onima koji su bili na Bučijadi, svejedno bude zanimljivo.

– Drago nam je da ove godine možemo ugostiti poznato TV lice iza emisije Vrtlarica, Korneliju Benyovsky Šoštarić, koja će u nedjelju održati radionicu o ukrašavanju. Imamo i Cooking show, koje će u subotu od 12 do 14 sati voditi poznati hrvatski chefovi Melkior Bašić i Damir Tomljanović na Trgu Vladimira Nazora – ističe.

Da će Bučijada doista biti bogata, dokaz je i 9 tona buča koje će biti dekoracija po čitavom gradu, a izostati neće ni ukusne, nove delicije.

– Od noviteta, što se okusa tiče, treba istaknuti bučokremšnite i praline punjene bučinim namazom i košticama, no bit će tu i ostale delikatese u ponudi – najavljuje Gašparović i dodaje kako je čitava manifestacija orijentirana prema obiteljima, pa neće izostati ni bogat program za one najmlađe u sportskom parku Zelenjak.

– Tamo obitelji mogu uživati u brojnim kazališnim predstavama, radionicama, igrama, a većina njih je u “bučastičnom” stilu i sve je prigodno ukrašeno. Tamo će svi uživati u programu, u subotu i nedjelju od 10 do 18 sati – priča.

Bit će tu brojne, pomalo i zaboravljene igre, a najmlađi će se moći natjecati u skakanju u vrećama, letećem kuglanju, gađanju samostrelom, alki na bučkokočiji i brojnim drugim zanimljivim igrama.

Uz sve to, u subotu i nedjelju moći će se u Vatrogasnom domu u Ulici kralja Tomislava, pogledati 10. Izložba gljiva i 5. Izložba malih životinja. Svi zainteresirani moći će se odvažiti i na vožnju buča kočijom, a početna i završana stanica je šetnica uz rijeku Lonju.

Manjkati neće ni odličnih glazbenih sadržaja, a sve počinje u petak koncertom grupe Silente u 19 i Četiri tenora u 21 sat.

– U subotu i nedjelju, uz prodajni program, nastavlja se i atraktivan glazbeni program. Nastupit će puhački orkestar, mažoretkinje i mladi, neafirmirani rock glazbenici. U subotu od 17 sati koncert će održati etno grupa Singlica. To je ženska etno skupina koja je ove godine dobila i Porina za svoju glazbu. Od 20 sati nastupa Halid Bešlić, zvijezda regije. U nedjelju od 19 nastupit će Maja Šuput – najavljuje Gašparović i ističe zašto sve počinje tako rano.

– Ipak je već jesen, nije ljeto da dugo moramo četkati da padne mrak. Usput, to je dobar prijelaz iz dnevnog u večernji sadržaj. No, opet ne isključujemo obitelji s djecom koje žele ostati na koncertima. Već je to naša tradicija, da koncerti na Bučijadi počinju oko 19 ili 20 sati – pojašnjava.

I ove godine, na Bučijadu se može doći automobilom, biciklom ili Bučko ekspresom koji ovog vikenda vozi iz Zagreba u Ivanić Grad.

FOTO: FB Ivanić Grad


PODIJELI S PRIJATELJIMA!