Kako čelni SDP-ovci sisaju proračun za državne stanove i odvojeni život

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin uzimao je naknadu za odvojeni život iako mu supruga uredno radi u Zagrebu i živi s njim. Grbin, koji je rodom iz Pule, godinama živi u Zagrebu, gdje koristi službeni stan, a istovremeno prijavljuje putne troškove za Pulu, objavio je Index pozivajući se na Jutarnji list koji je objavio da je Grbin uzimao i naknadu za odvojeni život, iako je njegova dugogodišnja partnerica, s kojom je od 2017. u braku, zaposlena u zagrebačkom KBC-u te živi s njim. Naknade za odvojeni život odrekao se Grbin je to priznao: “Da bismo mogli upisati dijete u vrtić, zatražio sam u Saboru da mi tu naknadu ukine. Od 1. siječnja je više ne primam.”

Na pitanje ne demantira li to tezu da je živio u dva grada, Grbin odgovara da je tražio da se naknada ukine i da ne bi morao odgovarati na takva novinarska pitanja.

Slično je i s njegovim stranačkim kolegom Aresenom Baukom. Plaćamo mu stanovanje u Zagrebu i putne troškove do Brača. Bauku je tako u 15 godina dužnosničkih funkcija na račun sjelo oko pet i pol milijuna kuna jer nikada nije promijenio prebivalište. I dalje se vodi da živi na Braču, iako je od faksa u Zagrebu gdje živi s nevjenčanom suprugom. Kaže da je to privremeno.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!