Milanović ne želi Ukrajinu u NATO-u! ‘Netko sutra može naše ljude tamo poslati’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao u petak da se NATO ne bi trebao širiti na Ukrajinu. 

– Mislim da onaj tko zagovara da se NATO širi na Ukrajinu ugrožava i hrvatski interes. Jer mi smo u NATO-u, netko sutra može naše ljude tamo poslati – objasnio je Milanović.  

– Nije isto biti dio borbene skupine u Mađarskoj, na Balatonu ili Hrvatska vojska na prvoj liniji u iščekivanju napada. Zašto bi ih slali tamo? Vidjet ćemo, sve ćemo na ad hoc osnovi utvrditi. Sabor uvijek može ići u suludu avanturu, ali će onda i odgovarati – rekao je Milanović.

– Gledamo kako se jedna siromašna država uništava podgrijavanjem panike. Pa Ukrajina poziva da se smire tenzije – rekao je. Konstatirao je da se govori o nekoliko desetaka tisuća ruskih vojnika nedaleko od milijunskih gradova.

– Nakon ovoga će se nekim stvarima teško vjerovati. Naprosto, na ovakvim stvarima se gubi kredibilitet ako se pokaže da nije bilo sve točno. Mi mislimo svojom glavom, tako će i biti. Nitko nam nije ništa dao, ali nećemo se svetiti. Nama je bilo teže nego Ukrajini sada, a dobili smo embargo. Ukrajini se stvara iluzija da se mogu obraniti od Rusije, potiče ih se na sukob, a istovremeno se govori kako naši vojnici tamo neće biti – rekao je Milanović.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!