Milanović izvrijeđao HDZ i Plenkovića, a o pomilovanju Udbaša još nije odlučio

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović još uvijek ne zna hoće li ili ne pomilovati bivše Udbaše Josipa Perkovića i Zdravka Mustača koji su u Njemačkoj osuđeni na doživotni zatvor zbog sudjelovanja u ubojstvu hrvatskog emigranta, a zatvorsku kaznu služe u Hrvatskoj.

Milanović je naveo da ga je iznenadilo pismo generala u kojemu traže pomilovanje.

„Bio sam kod Gotovine doma prije dva tjedna, ništa mi nije rekao. Ali prvo rekonstrukcija vlade”, rekao je Milanović.

HDZ je zalijepljen na Udbu kao žvakaća guma

“Ja sam s nekim od tih ljudi dobar prijatelj. Krešić je bio bliski suradnik Gojka Šuška. Tu je i Rojs kojem je Udba mrcvarila obitelj decenijama”, rekao je Milanović.

“Kad govorimo o Udbi, mrska mi je ta tema, ali HDZ je zalijepljen na tu Udbu kao žvakaća guma na pločnik usred ljeta na zagrebačkom kolodvoru. Taj smrad se širi 30 godina. I Plenković sad govori da je to orkestrirano od mene. Plenković, taj prljavi Plenković, će morati govorit sa mnom o tome”, istaknuo je te dodao da mu pismo generala komplicira život.

„Radije bih gledao u more i govorio mudre riječi. Hoću li donijeti odluku i kakvu, ne znam. Znam da imam čistu savjest. Naravno, prvo rekonstrukcije. Plenković je udbaški nasljednik kad Čermaku i Gotovini govori ovakve stvari”, kazao je.

“Gdje je bio Plenković kad su oni bili u tamnici? Ušao je u HDZ kad ga je Jadranka Kosor na to natjerala”, upitao se.

„Mogu pričati što hoću”

“Prvo rekonstrukcija vlade, sokole, da vidimo više to. Kad mi netko govori o ozbiljnim presedanima, a ne zna što je to, onda neka pogleda sebe. Presedan je da ovakva banda vodi Hrvatsku. U vrijeme rata je bilo izgovora, u vrijeme Sanadera je bilo nekoliko incidenata, ali ovo sad je raspad… To je opasan presedan, a ne ovo. Ako su Perković i Mustač zaslužni za osnivanje HDZ-a, to im ne ide u prilog”, rekao je Milanović.

“Znam što sam govorio u kampanji. Ja mogu pričati što hoću. Pomilovanje nije tražio bilo tko, nego Gotovina i generali”, rekao je.

“I taj Zekanović, kojeg je Plenković kupio, kako se on odjednom od hejtera pretvorio u saveznika. Što radi DORH?”, rekao je Milanović.

“Službeni stav plamenog jazavca je da sam se ja nešto dogovorio s generalima, kakva je to uvreda generalima. Neka plameni jazavac to dođe ponoviti u Zadru, neka radi sklekove pred Gotovinom, ako može ijedan napraviti. Danima nisam ništa govorio i čekam da vidim što će HDZ reći. Prvo su gledali i njuškali, pa gurali svoje terijere i evo ti danas plamenog jazavca”, rekao je.

“Čuo sam se s Gotovinom, pitao sam ga zašto mi to nije rekao prije dva tjedna”, poručio je Milanović odgovarajući na pitanje je li se čuo s Gotovinom otkad je pismo dospjelo u javnost.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!