Niste pokupili izmet za svojim ljubimcem? Platite 750 eura!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bergerac, turistički gradić na jugozapadu Francuske uveo je kaznu do 750 eura za vlasnike koji ne pokupe izmet svojih pasa na javnim mjestima.

“Osobe koje šeću svoje pse dužne su odmah, na bilo koji prikladan način pokupiti životinjski izmet” s ulica, parkova, vrtova i sličnih mjesta, u skladu s gradskom odredbom od 11. travnja.

Kazna u iznosu od 750 eura vjerojatno je najveća u Francuskoj, smatra gradski vijećnik zadužen za pitanja životinja, veterinar Loïc Dombreval.

“Pseći izmet može biti prava pošast u gradovima, što na kraju rezultira stigmatizacijom pasa i posebno njihovih vlasnika”, rekao je za AFP.

Iz gradske uprave Bergeraca u prilog uvođenju nove mjere kažu da smatraju kako “žele zajamčiti sigurnost i javno zdravlje”.

Gradske vlasti od vlasnika pasa zahtijevaju i da, kad krenu u šetnju sa svojim ljubimcima, sa sobom ponesu “najmanje dvije vrećice za prikupljanje” psećeg izmeta koje se dijele besplatno, jer je za one koji ih nemaju propisana kazna do 38 eura.

Bergerac se nalazi samo dva sata vožnje od Bordeauxa i njegovi stanovnici žive uglavnom od turizma zbog čega gradske vlasti iznimnu pozornost posvećuju čistoći i ugodnom okruženju. (Hina)

Foto: Pexels

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!