Anušić: Recikliranje starih tekstova loš je pokušaj destabilizacije, Plenkovićeva Vlada najviše je napravila za Slavoniju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Još jedan u već nizu neuspjelih (i demantiranih) pokušaja da se javnosti silom nametne teza kako se premijer Andrej Plenković planira obračunati s osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem, “jednim od rijetkih utjecajnih članova HDZ-a za koje se unutar stranke tvrdi da još nisu pod Plenkovićevom kontrolom te ga, štoviše, smatraju predvodnikom Plenkovićevih unutarstranačkih kritičara”, ponovno je plasiran u javnost, piše Glas Slavonije.

Uz tvrdnje kako je riječ o “pozadinskom propitivanju Plenkovićeve politike”, što mu navodno premijer ne može oprostiti, “što god obojica jedan o drugome u međuvremenu javno pozitivno govorili”.

HDZ najbolje stoji u Slavoniji

I sve to unatoč činjenici da HDZ godinama najbolje rezultate ostvaruje upravo u Slavoniji i Baranji, Osječko-baranjskoj županiji, a od posljednjih izbora i Gradu Osijeku, kao središtu županije – jedinom od četiri velika hrvatska grada, gdje je pobijedio kandidat HDZ-a. Na području gdje se, kao nikada poslije rata, konačno događa mnogo toga – od nastavka izgradnje autoceste do konačnog otvaranja bazena na Kopiki. Što nekome, očito, nije baš po volji. U tekstu se još, naravno, opet spominje i kako bi eventualna jesenska rekonstrukcija Vlade mogla obuhvatiti upravo ministricu fondova Europske unije i regionalnog razvitka Natašu Tramišak, koja također dolazi iz Osječko-baranjske županije i bila je dugogodišnja Anušićeva suradnica. Iako je riječ o jednoj od objektivno najuspješnijih ministrica ove vlade, u resoru koji izvrsno funkcionira, opetovano se povlači i pitanje njezine navodne smjene.

Konkretni projekti

Anušić nam je, pak, rekao da o odnosu Vlade RH prema istoku Hrvatske najbolje govore konkretni projekti i da je Vlada Andreja Plenkovića do sada najviše napravila za Slavoniju. Tu, kaže, podsjeća samo na koridor 5C, izmjenu statističkih regija te 7,2 milijarde kuna vrijedne ugovorene projekte na području Osječko-baranjske županije iz europskih fondova. “Upravo se kroz ove projekte očituje suradnja ministrice Tramišak, Vlade i Osječko-baranjske županije jer bez zajedničkog rada realizacija ovako velikih projekata ne bi bila moguća. Objavom senzacionalističkih članaka s neimenovanim neprovjerenim izvorima i recikliranje starih tekstova samo su loši pokušaji destabilizacije Vlade ne bi li se isprovocirali prijevremeni izbori i raskol u HDZ-u. Danas u Hrvatskoj imamo stabilno gospodarstvo, Slavonija se posljednjih godina oporavlja i razvija, a to je ono što me kao župana zanima”, jasan je Anušić.

Premijer Plenković otklonio je u ponedjeljak u Imotskom i teze koje su se pojavile o mogućim prijevremenim izborima, poručivši kako je u krizi najvažnija politička stabilnost. Ustvrdio je kako su sve trenutačne aktivnosti normalan intenzitet rada Vlade kojim rade stalno, a nekima je to, očito, čudno, pa misle da su izbori, piše Glas Slavonije.

Foto: Fah


PODIJELI S PRIJATELJIMA!