U Splitu osvanuli grafiti protiv Milanovića i Penave

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U užem dijelu Splita u petak ujutro po zgradama su osvanuli sprejom ispisani brojni grafiti kojima se predsjednike Republike Zorana Milanovića i Domovinskog pokreta Ivana Penavu optužuje da su uz Rusiju kao agresora na Ukrajinu, iz grada najavljuju da će tijekom dana biti uklonjeni, a policija provodi istragu.

Grafiti su ispisani duž Marmontove ulice po zgradi Toplica, nekadašnje Fine, na hotelu Cornaro u Sinjskoj ulici i na bedemu u Marmontovoj ulici.

Na grafitima piše: “Milanović, Penava, Most = Ubojice Ukrajinaca”, “Putin = Milanović, Penava”, “Putin zločinac = Milanović”, “DP = ruski pokret”, “Penava ruska pudlica” te “Milanović, Penava, Most = ruski plaćenici”.

Iz Grada Splita poručuju kako će poduzeće koje se bavi čišćenjem grafita tijekom dana iste očistiti.

Glasnogovornica splitske policije Antonela Lolić rekla je Hini kako su, nakon što su primili informaciju o grafitima, policajci izašli na teren i fotografirali grafite, što je jedan vid očevida, te u tom slučaju provode kriminalističko istraživanje.

“Što se tiče ove pojavnosti pisanja grafita po užem dijelu grada, kolege iz Prve policijske postaje kažu da odavno u centru grada nismo imali ovakav događaj, kao što je ovaj jutrošnji. U vezi s tim slučajem, policija je već odradila prve radnje, pa se krenulo u kriminalističko istraživanje”, istaknula je Lolić.

Policiji bi u otkrivanju počinitelja trebao pomoći i video nadzor koji je postavljen u središtu grada, pogotovo u Marmontovoj ulici u kojoj su mahom osvanuli grafiti pisani crnim sprejom. (Hina)

Foto: FAH

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!