Šefica USKOK-a iznenada odlazi, navela je i razlog

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ravnateljica Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) Vanja  Marušić uputila je zahtjev za prestankom rada u USKOK-u iz osobnih razloga, priopćeno je u utorak popodne iz Državnog odvjetništva RH (DORH).

Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek je tijekom ranih poslijepodnevnih sati u utorak, 18. travnja, zaprimila pisani zahtjev ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) Vanje Marušić za prestankom rada u USKOK-u iz osobnih razloga, ističe se u priopćenju DORH-a.

“Sukladno odredbi članka 10. stavka 4. Zakona o Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Glavna državna odvjetnica RH Zlata Hrvoj-Šipek proslijedila je navedeni zahtjev ministru pravosuđa i uprave, s obzirom da ministar pravosuđa i uprave treba dati svoju suglasnost za prestanak rada ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta”, dodaje se.

Ako ministar pravosuđa i uprave da svoju suglasnost, i kada ona bude zaprimljena u Državnom odvjetništvu RH, Glavna državna odvjetnica Hrvoj-Šipek će donijeti odluku vezano za  navedeni zahtjev, navela je u priopćenju glasnogovornica DORH-a Martina Mihordin.

Državno odvjetništvo RH će o svim ostalim informacijama pravovremeno obavijestiti javnost, dodala je.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!