Hrebak na Parlamentarnoj skupštini NATO-a, evo što su bile glavne teme

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak sudjeluje na godišnjem zasjedanju parlamentarne skupštine NATO-a u Kopenhagenu. Ondje je kao član Izaslanstva Hrvatskog sabora, i to na Odboru za obranu i sigurnost NATO–a. S Hrebakom su otputovali i Ante Bačić, voditelj Izaslanstva, Stjepan Kovač kao njegov zamjenik i Stephen Nikola Bartulica.
Glavni fokus političkih rasprava ovogodišnjeg zasjedanja bio je usmjeren na sveobuhvatne aspekte suočavanja s ruskom agresijom u Ukrajini odnosno ukupnost njezinih implikacija za transatlantsku zajednicu zemalja okupljenu u NATO-u. Osim toga, otkriva Hrebak, razgovaralo se i novonastalnoj ratnoj situaciju na Bliskom istoku, odnosno sukobu između Palestinaca i Izraelaca. NATO okupljanje nije moglo proći niti bez spominjanja aktualne situacija na Kosovu.

-Na Skupštini je usvojeno 6 različitih rezolucija o spomenutim temama koje su od interesa za transatlantsku zajednicu zemalja okupljenih u NATO-u, a izabran je i novi predsjednik Parlamentarne skupštine, Michala Szczerba.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!