Uhićen Zoran Pripuz i još troje ljudi, evo za što ih se tereti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Uz zagrebačkog poduzetnika Zorana Pripuza, investitora nezakonitog kampa na Murteru, u akciji policije i Uskoka u četvrtak su, prema neslužbenim podacima, uhićene još tri osobe povezane s kampovima te bivša službenica Šibensko-kninske županije.

Nakon što istražitelji obave tzv. hitne dokazne radnje, poput pretresa domova i vozila, osumnjičeni će biti odvedeni na ispitivanje u splitski odjel Uskoka, a ako tužiteljstvo za njih zatraži istražni zatvor o tome će odlučivati sudac istrage splitskog Županijskog suda.

Policija i Uskok potvrdili su tek da pet osoba uhićenih na zagrebačkom i šibenskom području sumnjiče za počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti, ne otkrivajući detalje ni identitete osumnjičenih.

Osim osoba povezanih s kampovima uhićena je bivša službenica odjela za gospodarstvo i turizam Šibensko-kninske županije Neda Livljanić. Ona je navodno izdala rješenje za gradnju kampa i smještaja u domaćinstvu, no još nije poznato je li osumnjičena zauzvrat primila mito.

Slobodna Dalmacija navodi da je uhićen vlasnik još jednog ilegalnog kampa na Murteru Dario Filipi, bivši predsjednik Hrvatske udruge kampova Eduard Maržić te Boris Kulušić.

Predmet istrage navodno je sporno rješenje za fiktivni kamp u domaćinstvu koje je prije godinu dana izdao šibensko-kninski ured za turizam.

Policija je ranije izvijestila da će tijekom dana provesti hitne dokazne radnje te po dovršetku kriminalističkog istraživanja podnijeti kaznenu prijavu Uskoku.

U Uskoku, pak, kažu da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. (Klikni News, Hina)

Foto: FAH


PODIJELI S PRIJATELJIMA!