Prvo lajka nasilnike, a onda ih ‘osuđuje’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Javnost je prošlog vikenda šokirao novi slučaj nasilja. U subotu uvečer, u samom središtu Vukovara, stariji mladići premlatili su skupinu tinejdžera od kojih je dvoje s teškim tjelesnim ozljedama završilo u osječkom KBC-u. Već drugog dana, dok je policija još o svemu šutjela, vukovarski gradonačelnik pred medijima je izjavio kako su za napad odgovorni članovi Bad Blue Boysa. Mnoge Vukovarce takva informacija i nije iznenadila jer, kako doznajemo, problem s tom navijačkom skupinom u Vukovaru postoji već duže vrijeme.

Ulaz u službeni prostor vukovarskih BB-a krase i ustaška obilježja

-Dok su godinama tu i tamo znali raditi manje nerede po gradu, u ljeto 2021. teror BBB-a nad građanima Vukovara je eskalirao. U to vrijeme su praktički na tjednoj bazi uništavali javnu imovinu i fizički napadali civile iz razloga sličnih incidentu koji se neki dan dogodio na mostu, pričanja ekavicom. Svojevrsni predvodnik ovih nereda bio je stanoviti Gele, otprije poznat policiji. Bio je više puta privođen, a kulminacija njegova divljanja dogodila se u srpnju 2021. – priča nam jedan Vukovarac koji je želio ostati anoniman jer se, kaže, ne želi izložiti opasnosti da i sam dobije batina.
Spomenuti Gele tada je, kaže naš sugovornik, zajedno s nekolicinom ostalih pripadnika BBB-a istukao mladića i djevojke, a napad je uključivao i udaranje jedne od djevojaka staklenom bocom u glavu. Tada je uhićen, završio je u pritvoru, a kasnije i u zatvoru.
-Kada je bio pritvoren, BBB su pokrenuli akciju “Gele izdrži”, ukazujući na tobožnju nepravdu sustava te uznemiravanje i zlostavljanje jadnih navijača i domoljuba od strane policije – priča naš sugovornik.
Dodaje kako je u čitavoj priči šokantno i to što je spomenutu akciju u to vrijeme podržao i zamjenik vukovarskog gradonačelnika Filip Sušac (HKS), lajkajući objavu vukovarskog ogranka BBB-a o akciji na društvenim mrežama.

 

Vukovarski BBB u jednoj od akcija

 

Inicijativu za puštanje nasilnika podržao je i Penavin zamjenik

-Vukovar je mali grad i većina ljudi, pogotovo mlađih, zna tko je Gele, tako da je ova objava teško mogla biti lajkana u neznanju. Vukovarski Boysi fotografirali su se ispred zgrade u središtu grada u kojoj su tada bili u najmu, a koja je danas u njihovom vlasništvu, navodno kupljena donacijama navijača iz cijele Hrvatske. ‘Ukrašena’ je ustaškim simbolima. Potez zamjenika gradonačelnika ukazuje i na to da gradsku upravu nije bilo briga što im teroristička organizacija ustaškim obilježjima uništava fasade u centru grada – priča ogorčeni Vukovarac.
Naš sugovornik tvrdi kako je o svemu ovome prije dvije i pol godine pisao gradonačelniku Penavi, no reakcija je izostala. Stoga je, kaže, ostao u čudu kad je neki dan vidio da se Penava najnovijem nasilju čudi te oštro osuđuje napadače koje je njegova vlast do jučer podržavala.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!