[FOTO] Malom olimpijcu odobren novac za program ‘Dugo sportsko ljeto’! Djeca aktivna i sretna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarska Udruga Mali olimpijac prijavila se na natječaj Ministarstva turizma i sporta za programsko područje “Poticanje programa bavljenja amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem” pri čemu im je odobreno 104.493,75 kuna.

Novac će se iskoristiti za program „Dugo sportsko ljeto“.

– Provodimo program drugu godinu za redom na što smo iznimno ponosni. Ove godine bilo je preko tisuću prijava. Dokumentacija je bila vrlo zahtjevna, no uspjeli smo je kvalitetno odraditi i Ministarstvo nas je podržalo. Primarni cilj projekta je okupljanje što većeg broja djece i uključivanje djece u sportske aktivnosti sa svrhom njihove fizičke aktivnosti i razvoja psihofizičke sposobnosti djece. Htjeli bismo da u projekt bude uključeno oko 250 djece, trenutačno smo ih uključili preko stotinu – kaže Zoran Pajić, predsjednik Udruge Mali olimpijac.

Već su odrađena prva tri tjedna kampa, a slijede još tri tjedna gdje će se djecu odvesti na izlet u Gorski kotar. Tamo se ide u dva termina – 16. kolovoza i 28. kolovoza. Grupe su se popunile do pola, no Pejić vjeruje da uskoro neće biti uopće mjesta.

Program „Dugo sportsko ljeto“ baziran je na djeci od šest do 12 godina, navodi Pajić.

– Uključili smo i nešto mlađe i starije djece, no možemo reći da su okosnica djeca između šest i 12 godina. Treba reći da je u Bjelovaru Mali olimpijac od 2011. godine prošlo 1500 članova na što smo jako ponosni jer većina članova nastavila se baviti sportom u ostalim klubovima na području Bjelovara – dodaje.

Mali olimpijac može se pohvaliti odličnom suradnjom s Gimnastičkim, Atletskim i Plivačkim klubom.

– Rekao bih da mi “sheramo” trenere. Zbilja smo okupili tim mladih entuzijastičnih trenera koji kvalitetno rade svoj posao s djecom. Smatram da imamo i vrlo dobre rezultate jer za Gimnastički klub velika je lista čekanja, a vidjeli smo i kako škola plivanja obara rekorde – dodaje.

Preko 50 djece na listi čekanja je za Gimnastički klub, potvrdio je predsjednik kluba Tomislav Cug.

– Svaki dan ljuti zovu, pomalo i ljuti, i pitaju se zašto ne izmislimo neke termine. No, nije jednostavno – rekao je te dodao da se na jesen sprema Festival bazičnih sportova u suradnji s Atletskim i Plivačkim klubom.

Malom olimpijcu s kojim Grad Bjelovar odlično surađuje čestitao je dogradonačelnik Igor Brajdić.

– Znate kako kažu da Grad Bjelovar podupire samo jake sportove kao što su nogomet ili rukomet. Ne, to nije točno. Mi gradimo stadion, ne znam za nikoga osim što u Osijeku stadio grade Mađari. Ovdje u Bjelovaru gradimo stadion svojim sredstvima, a i pomažemo privatnu inicijativu u Ždralovima. Upravo ta dva stadiona grade se za djecu iz grada, ali i županije, koja će na tim terenima stasati. Izuzetno dobro surađujemo s klubovima i ta suradnja nastavit će se – rekao je Brajdić.

Podsjetimo i da je ovaj tjedan zamjenik Brajdić u Ministarstvu turizma i sporta potpisao Ugovor o dobivanju nepovratnih sredstava u iznosu od 610 tisuća kuna za izgradnju i opremanje glavnog nogometnog igrališta novog Gradskog stadiona s uređenjem okoliša.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!