SJAJNI ŠAHISTI Dostojno predstavljaju Đurđevac u zemlji i svijetu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐURĐEVAC – U đurđevačkoj knjižnici održana je redovna skupština Šahovskog kluba “Picok” na kojoj je predsjednik Nikola Mihočka dao izvješće o radu i prošlogodišnjim izvrsnim postignućima te je predstavio plan za tekuću godinu. Među ostalim, naveo sve uspjehe iz prošle godine. Kadetkinje kluba tako su osvojile drugo mjesto na finalu ekipnih kadetskih liga i prvo mjesto u I. hrvatskoj ligi za kadetkinje. Seniori su osvojili drugo mjesto u III. ligi Centar i treće mjesto na kupu Koprivničko-križevačke županije. Seniorke su osvojile treće mjesto u II. hrvatskoj ligi i peto mjesto na ekipnom ubrzanom prvenstvu za žene. Juniori su osvojili treće mjesto u II. juniorskoj ligi Centar. Kadeti su osvojili sedmo mjesto u I. kadetskoj ligi Centar.

Pojedinačno, Ema Bevanda osvojila je prvo mjesto na regionalnim Sportskim igrama mladih, prvakinja je Hrvatske do 14 godina u standardnom šahu, doprvakinja Hrvatske u ubrzanom šahu te je nastupila na Svjetskom prvenstvu za mlade u Indiji gdje je ostvarila najbolji plasman od svih hrvatskih predstavnika. Magdalena Muha je juniorska prvakinja Hrvatske te je nastupila na Europskom prvenstvu za mlade gdje se plasirala u sredinu poretka. Lana Plazek, Matija Mihočka i Ognjen Domović su županijski prvaci u svojim kategorijama. Viktor Šalamon je osvojio jake turnire u Valpovu i u Koprivnici te je predvodio klupski sastav do trećeg mjesta na „Konaki kupu“. Zdenko Vanđija je osvojio treće mjesto na završnom turniru iz serijala „Lav“ što je najuspješniji pojedinačni uspjeh nekog seniora. Klupska škola se smatra jednom od najuspješnijih u Hrvatskoj te broji ukupno 45 polaznika. Šahovski klub Picok je među pet klubova u Hrvatskoj po broju registriranih igrača. S ponosom je istaknuto kako je Šahovski klub Picok dobitnik Javnog priznanja Zahvalnice Koprivničko-križevačke županije u 2019.godini.

Pored članova Kluba, skupštini je prisustvovao i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, koji  je pohvalio rad Kluba i istaknuo da su svi u Gradu ponosni na ŠK Picok. Također je istaknuo kako će Grad i nadalje pratiti u financijskom smislu rad kluba, koji će zasigurno i dalje nizati zapažene rezultate.

Skupštini je prisustvovala i potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić koja je čestitala na izvrsnim rezultatima, kao i na okupljanju članova, budući da klub broji 57 članova, od kojih je čak 44 djece i mladih. Uz sve pohvale izrazila je i dobre želje za daljnji uspješan rad uz naglasak na važnost činjenice da Šahovski klub “Picok” izvrsno promovira, kako grad Đurđevac, tako i Koprivničko-križevačku županiju u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!