Postanite novi Pierluigi Collina!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Svi koji imaju od 15 do 35 godina i zdravi su i psihički i fizički mogu pravdu uzeti u svoje ruke. Barem onu nogometnu. Nogometni savez Bjelovarsko-bilogorske županije one koji i koje ispunjavaju te uvjete poziva da se do kraja mjeseca jave kako bi postali nogometni sudac, odnosno sutkinja. Bilo bi poželjno i da znaju ponešto o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu iako će proći tečaj na kojem će naučiti sve potrebno.

-Oni će pohađati seminar za nogometne suce koji traje 40 sati i nakon toga svi kandidati i kandidatkinje polažu sudački ispit – tumači tajnik županijskog Nogometnog saveza Miroslav Jurišić.

Oni koji ga polože će dobiti zvanje nogometnog suca pripravnika odnosno sutkinje pripravnice i moći početi s prvim sudačkim nogometnim koracima. Prošle se godine na tečaj javilo 70-ak kandidatkinja i kandidata, a završilo ih je oko 40.

-Kandidati u toku seminara vide jesu li u tome, jesu li za to, nekim se čini da neće moći uspješno položiti tečaj i u toku seminara onda neki odustanu – kaže Jurišić.

Ove godine se prijavilo 15-ak osoba, a vremena za prijavu ima do kraja mjeseca. No, svi koji požele dijeliti nogometnu pravdu se moraju naučiti nositi s pritiskom igrača  i trenera, ali i povicima s tribina.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!