Dodijeljena priznanja najboljim bjelovarskim sportašicama i sportašima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Po kriterijima Športske zajednice Grada Bjelovara proglašene su najbolje bjelovarske sportašice, sportaši i sportske ekipe u 2020. godini. Titulu najbolje sportašice odnijela je Josipa Mamić, članica Ženskog rukometnog kluba Bjelovar, a titulu najboljeg sportaša Miran Maričić, član Streljačkog društva Bjelovar 1874. Ovi mladi sportaši već su otprije poznati bjelovarskoj, a i široj javnosti. Josipa Mamić na Europskom je prvenstvu sa svojim timom osvojila brončanu medalju, dok je Marin Maričić s Europskog prvenstva kući donio srebrnu i brončanu medalju za disciplinu zračne puške, koji će nas predstavljati i na Olimpijskim igrama u Tokiju.
U ekipnoj seniorskoj kategoriji najboljom ženskom ekipom proglašen je Ženski odbojkaški klub Bjelovar, a muškom Nogometni klub Mladost Ždralovi. U seniorskoj kategoriji sportaša s invaliditetom najboljom je proglašena Marijeta Magdić, članica Kulturno sportskog Kul Pong kluba te Damir Bošnjak, član Streljačkog društva Bjelovar 1874 dok je za najuspješniju ekipu proglašen Atletski klub Sokol Bjelovar.
Zlatna plaketa uručena je Miroslavu Habijanecu, direktoru Rukometnog kluba Bjelovar, a trofej Športske zajednice otišao je u ruke Željku Rogulji, dopredsjedniku Streljačkog društva Bjelovar 1874. Posebna priznanja Športske zajednice dobili su još i Dario Kudumija, Tibor Jurjević, Ena Daskijević, Udruga Sparte, veslači Hrvatskog šumarskog društva ogranak Bjelovar, plesni par Petra Filipan i Borna Kovačević te Malonogometni klub Bjelovar.
Priznanja su im uručili bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak i predsjednik Športske zajednice Grada Bjelovara Željko Maletić. Ova dodjela održana je u dva dijela kako bi se mogle ispoštovati epidemiološke mjere pa su u prvom dijelu priznanja primili najbolji kadeti i juniori, a u drugom seniori.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!