Za upis u klub postoji lista čekanja!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon što je lani poslije polustoljetne stanke osnovan Gimnastički klub Bjelovar, sada je zahvaljujući Gimnastičkom savezu Hrvatske koji je preusmjerio donaciju jedne nizozemske udruge i Gradu Bjelovaru koji je s deset tisuća kuna financirao mekanu podlogu, stigla i potrebna oprema. Koliko je potez mladih kineziologa koji su vratili gimnastiku u grad bio dobar, svjedoči interes djece za tim sportom.

-Mi smo prvi dan na treningu imali osamdesetero djece, a sada imamo još 80 na listi čekanja. Interes je ogroman – zadovoljno kaže predsjednik kluba Tomislav Cug.

Gimnastiku mogu trenirati djeca od pet godina nadalje, a dvoranom u Sokolani se osim kluba koriste i dvije srednje i jedna osnovna škola. Posebno je to važno jer će djeca na taj način razvijati motoriku i snagu, pa će i nastava tjelesnog biti lakša.

-Uglavnom se djeca nisu susretala s velikim brojem gimnastičkih sadržaja i u srednjoj školi smo nailazili na problem što su kada smo radili elemente iz gimnastike učenici uglavnom zbog straha od ozljeđivanja izbjegavali izvođenje tih elemenata, ali sada bi se i to trebalo promijeniti – smatra profesor tjelesnog iz Tehničke škole Bjelovar Bojan Horvat.

Sada bi se i to trebalo promijeniti. Dvorana od sto četvornih metara koja im je na raspolaganju je dobra za početak, ali ipak preskučena. No, i za to ima rješenja, kaže gradonačelnik Dario Hrebak.

-Završavamo idejni projekt VI. osnovne škole s novom sportskom dvoranom i vjerujem da bi tu mogli napraviti jednu dobru priču, da se upravo ta dvorana prilagodi gimnastici – kaže Hrebak koji kao alternativnu opciju vidi i dvoranu u budućim Termama Bjelovar.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!