Mamić želi kaznu služiti u BiH

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zdravko Mamić održao je presicu za novinare u hotelu Mepas nakon što je pravomoćno optužen. Mamić je podnio ostavku na svim funkcijama u Dinamu, no istaknuo je i kako će, dođe li do toga, kaznu od 6 i pol godina zatvora služiti isključivo u Bosni i Hercegovini.

Dan ranije Zoran Mamić podnio je ostavku na mjestu trenera Dinama, tako su oba brata zadovoljila zakon o sportu koji nalaže da ukoliko je osoba osuđena na kaznu veću od 6 mjeseci, u roku 8 dana mora odstupiti sa svih funkcija.

Zdravko Mamić u svojem je obraćanju spomenuo i određena imena, te iznio vlastite optužbe protiv hrvatskog sudstva. Iznošenjem tih podataka optužio je i sam sebe za davanje mita, kao i određene članove hrvatskog sudstva, među kojima su se našli i pojedinci sa Županijskog suda u Osijeku, za primanje mita. Za predsjednika Vrhovnog suda Đuru Sessu kazao je kako je on „kleptoman, kriminalac i varalica.“

Iz USKOK-a su potvrdili kako je istina da im je Zdravko Mamić dostavio USB stik 8. listopada prošle godine, te kako još uvijek provjeravaju njegov sadržaj.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!