U Hrvatskoj otvorena prva dječja teretana!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SESVETE – U Hrvatskoj je nedavno otvorena prva dječja teretana! Djeci je tako omogućena rekreacija već od malih nogu i zahvaljujući Jeleni Vukas – trenerici i vlasnici prve dječje teretane koja se nalazi u klopu taekwondo igraonice “Mali borci” u Sesvetama. Inače, Jelena Vukas je već 22 godine u taekwondou, bila je uspješna natjecateljica, a s borbama je prestala 2015. godine. Bila je višestruka prvakinja Hrvatske, osvajačica medalja s brojnih međunarodnih natjecanja, reprezentativka, brončana sa Svjetskog juniorskog prvenstva u Vijetnamu 2006. Nakon svega toga, sreću je pronašla s djecom, a čini se da su i djeca pronašla sreću s Jelenom.


– Ideja je došla sasvim spontano. Naime, već dvije godine imam taekwondo igraonicu “Mali borci” gdje sa svoje dvije grupice djece uspješno radim. Nisam čak nikada imala potrebu ni za reklamom. Uvijek radim na tome da unaprijedim treninge jer ima djece koja su sa mnom od kada postojimo. Slučajno sam došla na ideju da zašto djeci, iz fore, ne bi napravila mali uteg. Ipak je djeci drugačije kada im se kaže da rade čučnjeve na prazno i kada su tu i rekviziti – kaže Vukas.

Uz mali uteg, Jelena je došla do ideje da osmisli cijelu teretanu. Pregledavajući internet, naišla je na razne ponude uz koje bi njezina teretana postala još bolja.

-Na internetu sam vidjela da ima svakakvih spravica za djecu, za neke nisam znala ni da postoje. Koliko sam shvatila, većinu spravica ljudi koriste za dječju rehabilitaciju i slično, ali nigdje nije postojala baš teretana za djecu. Nakon kupnje šest sprava, priča ja počela – kaže Vukas dodavši da u teretani još imaju traku za trčanje, male sobne bicikle, bučice i ostale sprave koje su zapravo imitacija svega onoga što se nalazi i u pravoj teretani. Njihovi mišići uz sprave se aktiviraju, ali naravno nema nikakvog opterećenja kojeg u njihovim godinama ni ne smije biti.

Prva dječja teretana u Hrvatskoj ima jako velik odaziv što dokazuje da je Vukas sva mjesta popunila već u prvih par dana, a postoji i lista čekanja. Iako za sada teretanu moju koristiti samo djeca iz igraonice, u skoroj budućnosti prvu dječju teretanu mogli bi koristiti i ostali mališani koji nisu dio sesvetske taekwondo igraonice. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!