60 posto Japanaca želi otkazivanje igara

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ispitivanje javnog mišljenja koje je proveo dnevnik „Yomiuri Shimbun“ od 7. do 9. svibnja, pokazalo je kako 59 posto stanovnika Japana želi da se Olimpijske igre otkažu, dok je njih 39 posto za održavanje Igara. Od tih 39 posto, njih 23 želi da se igre održe bez gledatelja, a opcija da OI budu odgođene nije bila ni ponuđena.

Japan je izvanredno stanje u Tokiju produljio do kraja svibnja, te na taj način vlada pokušava suzbiti rast broja zaraženih. Broj cijepljenih ljudi u toj je zemlji i dalje na vrlo niskoj razini.

Thomas Bach, predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), trebao je posjetiti Tokio, no taj je posjet odgođen zbog rasta broja zaraženih u zemlji.

Japanski premijer Yoshihide Suga u ponedjeljak je rekao kako nikada održavanje Olimpijskih igara nije stavio na prvo mjesto.

„Nisam nikada Igre stavio na prvo mjesto. Moj je prioritet zaštita života i zdravlja japanskog stanovništva. Moramo najprije spriječiti širenje virusa.“, izjavio je Suga.

Olimpijske igre u Tokiju trebale su se održati još prošle godine, no odgođene su za vrijeme od 23. srpnja do 8. kolovoza, no vidjeti ćemo izgleda, hoće li ih uopće biti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!