Nijemci odustali, Dalić iznio svoj stav

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nijemci su odustali od dovođenja Borne Sose u svoju reprezentaciju zbog pravila koje je FIFA donijela u rujnu 2020. godine. Oliver Bierhoff, direktor nacionalne momčadi, potvrdio je kako su Nijemci odustali od dovođenja Sose upravo zbog navedenog pravilnika koji ne dopušta prijelaz Borne Sose u njihovu reprezentaciju jer je igrao za Hrvatsku stariji od 21 godine.

„Borna Sosa nije samo zanimljiv igrač s velikim potencijalom zbog svog učinka u tekućoj sezoni. Mogli smo ga zamisliti u nacionalnoj momčadi nakon završetka postupka neutralizacije. Zbog toga smo proteklih dana pažljivo i ozbiljno ispitali mogućnost igranja za Njemačku. Ali rezultat nažalost, nije pozitivan.“, rekao je Oliver Bierhoff.

Nakon svega izrečenog, između čega je bila i izjava mladog igrača da ne želi igrati za Hrvatsku, te očitog nezadovoljstva Sose što još uvijek nije dobio poziv da zaigra za Vatrene, oglasio se i izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije.

„Mladi ljudi griješe, griješim i ja, ali kada pogriješim to i priznam. No, očito je Sosa bio izmanipuliran i žao mi je zbog toga. Posebice zato što su to neki iskoristili za napad na mene i čelnike HNS-a. Iako smo mi cijelo vrijeme tvrdili da smo napravili sve kako bi Sosa ostao uz Hrvatsku“, izjavio je Zlatko Dalić.

Izbornik Vatrenih napomenuo je i kako je sada potez na Sosi, koji je ranije izjavio da ne želi igrati za Hrvatsku. Dalić mladom nogometašu ne zamjera ništa i spreman je prijeći preko svega, no ipak želi da Sosa povuče prvi potez, naravno uz uvjet da nastavi s dobrom igrom.

„Mora igrati dobro, ali on je taj koji mora povući prvi potez. A dalje ćemo odluku donositi Savez i ja“., zaključio je Dalić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!