Finale Lige prvaka igrat će se na drugoj lokaciji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dva finalista Lige prvaka, Manchester City i Chelsea neće igrati u Istanbulu. Ova vijest nije iznenadila čak ni one koji ne prate nogomet. Opće je poznato kako Turska ima velikih problema s obuzdavanjem pandemije koronavirusa, pa je bilo i za očekivati kako će doći do promjene lokacije jedne od najpopularnijih nogometnih utakmica godine.

Ono što je više iznenadilo je navodna nova lokacija. Naime svi su nekako očekivali kako će ta lokacija biti Wembley, koji lokacijski odgovara oboma finalistima. Odluka nadležnih ipak je zaobišla legendarni stadion i donijela finale Lige prvaka u Porto.

Na utakmici koja se igra 29. svibnja moći će sudjelovati šest tisuća navijača od svakog finalista. Portugal ide „na ruku“ navijačima više od prvotno planirane Turske zbog blažih propisa vezanih za krizu uzrokovanu koronavirusom. Navijači tako neće morati prolaziti kroz desetodnevnu hotelsku izolaciju, dok bi da se utakmica održala u Turskoj, to bio jedan od uvjeta.

Podsjećamo da je Portugal bio domaćim finala Lige prvaka i prošle godine, ali tada se nije igralo u Portu već u Lisabonu, gdje je Bayern protiv PSG-a slavio s 1:0.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!