Hoće li navijači moći dati podršku Vatrenima u Londonu i Glasgowu?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Da odmah odgovorimo na pitanje hoće li navijači moći ići na utakmice u London i Glasgow, odgovor je da, ali u znatno manjem broju no što bi to bilo da nema pandemije koronavirusa.

Navijače najviše brine ulazak u zemlju, Europsko prvenstvo počinje za mjesec dana, a trenutna pravila za ulazak u Ujedinjeno Kraljevstvo nalažu da se uz obavezan test, mora „odležati“ i desetodnevna karantena. Pravila ulaska u zemlju vlada revidira svaka dva tjedna, tako da se to početka samog prvenstva mogu očekivati promjene, odnosno potencijalno ukidanje karantene.

Čovjek koji je u HNS-u zadužen za distribuciju ulaznica, Nikša Martinac, rekao je kako će navijača biti, no po matematičkim kalkulacijama u Londonu će Vatrene podržavati oko 2300 navijača, dok će u Glasgowu taj broj biti nešto manji i iznositi će oko 1800 navijača.

„Prošli tjedan je UEFA napravila ždrijeb navijača koji su preostali s ulaznicama da se odredi kome će ostati ulaznica, a kome će se oduzeti da se dođe do tih 25 posto kapaciteta stadiona.“, objasnio je Martinac.

Bitno je napomenuti kako je UEFA već nekoliko puta navijačima dala opciju da vrate ulaznice, ako su sigurni da neće moći doći na utakmicu. Naravno svi su povrati uključivali 100 postotni povrat novca.

Ostaje za vidjeti koliko će ljudi zbog svih ovih okolnosti na kraju otići u UK i dati podršku Vatrenima, mi se nadamo da će ih biti maksimalno koliko je dozvoljeno, ako je itko to zaslužio, zaslužili su naši Vatreni.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!