Stanislavu Lovkoviću novi mandat predsjednika županijske Zajednice sportova

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon što je Zajednica sportova Koprivničko-križevačke županije održala izbornu sjednicu Skupštine elektronskim putem, dosadašnji predsjednik Stanislav Lovković dobio je novi mandat, a izabran je i novi Upravni i Nadzorni odbor.Na sastanku u Županijskoj upravu, kojemu su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek te tajnik županijske Zajednice sportova Branko Zorko, župan je čestitao predsjedniku Lovkoviću na izboru te mu zahvalio na dobroj i konstruktivnoj suradnji u proteklom razdoblju. Također je naglasio kako se u našoj županiji mnogo pažnje poklanja sportu, a posebno mladima u sportu koji kroz sportske discipline stasaju i usmjeravaju se prema zdravom načinu života. Ujedno je spomenuo i projekt izgradnje pet školskih sportskih dvorana u općinama Sveti Petar Orehovec, Sveti Ivan Žabno, Kloštar Podravski, Rasinja i Kalinovac, koje su vrijedne 70 milijuna kuna s opremom. Time će se stvoriti ne samo bolji uvjeti za nastavu tjelesne kulture, nego će brojni profesionalni sportaši i rekreativci moći koristiti nove, moderne prostore za svoje aktivnosti.
Županija je kroz svoju Zajednicu sportova u posljednje četiri godine uložila preko 6 milijuna kuna u sport, čime se utječe na stvaranje uvjeta ravnomjerne zastupljenosti bavljenja sportom na čitavom području županije, a ove godine osigurano je 1,6 milijuna kuna. U planu su investicije za mlade, koji su budućnost sporta, a župan je najavio kako će se uvesti program školovanja i usavršavanja stručnih kadrova u sportu, kao i program opremanja mlađih dobnih kategorija sportaša u amaterskim sportskim klubovima.
Predsjednik Lovković zahvalio je županu i suradnicima na odličnoj suradnji i povjerenju te im uručio priznanja za izniman doprinos u radu i razvoju sporta na području županije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!