Mole Lewu da ne obori Mullerov rekord

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Robert Lewandowski izjednačio je rekord  Gerda Mullera po broju postignutih golova u sezoni Bundeslige. S obzirom na to da je preostala još jedna utakmica, Lewa ima velike šanse oboriti još jedan u nizu rekorda u svojoj karijeri, no hoće li to biti tako?

Njemačka javnost, mediji i bivši reprezentativci pozivaju Lewandowskog da ne obara rekord koji je postavio Muller. Neki idu čak toliko daleko da govore kako Lewa ne bi trebao ni igrati, a sve to iz navodnog poštovanja prema Gerdu Mulleru.

Peter Ahrens, kolumnist Der Spiegela, izjavio je kako sve ukazuje na to da će Lewandowski oboriti rekord, no kako se to možda neće dogoditi. I sam Ahrens nekako suptilno u tekstu poziva da ne zabije taj gol zbog svega što je Gerd Muller napravio za njemački nogomet i Bayern, te navodi kako bi to bio najljepši i najdivniji način da se Mulleru oda počast koju zaslužuje.

Bivši njemački reprezentativac Dietmar Hamman rekao je kako Lewa ne bi trebao ni igrati protiv Augsburga u zadnjoj utakmici.

Robert Lewandowski u karijeri je zabio preko 500 golova, a između svih rekorda koje je porušio ima i onaj za najbrži „hat-trick“, za koji mu je trebalo samo četiri minute. U istoj toj utakmici Lewa je porušio rekorde za najbrže zabijenih četiri gola, što je postigao u šest minuta, pa onda i za najbrže postignutih pet golova, za što mu je trebalo devet minuta.

Hoće li Lewa oboriti rekord Mullera ostaje na njemu, no ako naši njemački kolege mogu davati svoja mišljenja, onda valjda na to pravo imamo i mi. Nogomet je sport i najbolji imaju pravo biti na vrhu jer to zaslužuju, ako bi Muller namjerno ne zabio gol, samo da održi Mullera na vrhu, ne bi li to zapravo bilo ponižavajuće za samog Mullera? Lewa samo naprijed, Muller će ostati legenda sporta neovisno o tome tko drži rekord.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!