“Poginuti na terenu neće biti dovoljno za pobjedu”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić održao je konferenciju uoči početka okupljanja igrača za Euro 2020. Izbornik je u svom obraćanju, već po običaju bio vrlo primiren i realan te je naglasio kako ovo prvenstvo neće biti lako za našu reprezentaciju. Dalić se dotakao i skupine u kojoj se nalaze naši Vatreni, te napomenuo kako je skupinu u kojoj se nalaze dva domaćina i reprezentacija u kojoj igra čak osam igrača istog kluba teško proći, ali kako je upravo to prvi cilj Vatrenih.

– Ja mogu sad vama reći da ćemo dati sve od sebe, motiv, želju, poginuti ćemo na terenu, nema potrebe da o tome govorim, ali to neće biti dovoljno. Ukoliko Hrvatska neće biti bolja, kvalitetnija i odgovornija no što je bila u Ligi nacija, nećemo polučiti rezultat. Europsko prvenstvo je jako kvalitetno, reprezentacije su iznimno kvalitetne i stoga Hrvatska mora biti puno bolja no što je bila. – Odgovorno tvrdi izbornik Dalić.

Izbornik je istaknuo kako je protekla sezona bila užasno duga, a pogotovo kada u obzir uzmemo ljetnu stanku, koja nije bila prava ljetna stanka u punom smislu. Opreza nikada dosta izgleda, ali izbornik je pun razumijevanja sudeći po onome što je rekao i navodi kako je bitno da se igrači prije svega odmore i zaliječe neke sitne ozljede ako ih ima, ali prije svega da smire psihu od vrlo turbulentne sezone i visokih očekivanja svojih klubova koja su morali ispuniti.

– Igrači su premoreni, oni su zasićeni svim time i tu ćemo morati biti jako oprezni. Raditi ćemo po osjećaju i stanju igrača, dan za dan, ne možemo sada napraviti plan i program koji će biti striktno proveden. – rekao je izbornik.

Izbornik nije mogao zaobići pitanje o Englezima, na koje je izgleda očekivao jer je odmah napomenuo kako je to sigurno jedna od najtežih utakmica koje čekaju Vatrene. Englezi jesu kvalitetni u to nema sumnje i kako je sam Dalić rekao, njih čak sedam igra finale Lige prvaka ovu subotu, a uz sve to još su i kod kuće, pa nije za čuditi što je to u skupini označeno kao najvažnija utakmica. Bez obzira na sve podatke, Zlatko Dalić ponovio je kako je cilj pripremiti se i proći grupu.

Uz sva ta nogometna događanja izbornik Vatrenih nije zaboravio na one zbog kojih se igra cijela odvija, pa je tako istaknuo kako njemu i igračima navijači jako nedostaju.

– Nama navijači fale jako puno, usudio bih se reći najviše od svih. Uvijek smo imali sjajnu podršku i žao mi je da nemamo navijače, smatram da nema smisla što se nogomet sada igra bez navijača, to je sada već previše i nadam se da će stadioni biti barem pola puni. No kad gledamo sve uvijete u kojima je izolacija, troškovi, put, karta, teško je da će si ljudi to moći priuštiti i nama će oni jako faliti. Ja bi bio presretan da bude opet pun stadion hrvatskih navijača, na kraju krajeva, zbog njih se nogomet i igra. – Završio je svoje obraćanje medijima izbornik Dalić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!